Manifestacija „Dan maline“ u Brankovini

Gradske vesti

Tradicionalna Privredno-turistička manifestacija „Dan maline“, održana je u Brankovini po 61. put u organizaciji Turističkog društva „Ljuba Nenadović“ i pod pokroviteljstvom grada Valjeva.

Manifestaciju „Dan maline“ je otvorio gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković.

 

“Dan maline je manifestacija koju meštani Brankovine neguju i čuvaju godinama, a Grad Valjevo podržava, u nameri da Dan maline u Brankovini postane još poznatija manifestacija koja bi privukla što više posetilaca i turista. Želim vam puno uspeha, zdravlja, napretka i svako dobro”, poručio je gradonačelnik Gojković.

 

“U ime Turističkog društva “Ljuba Nenadović” i Mesne zajednice Brankovina, predsednik MZ Brankovina Saša Jeftić poželeo je dobrodošlicu  i tom prilikom rekao: “Po 61. put  se nalazimo u Brankovini, velikom selu Nenadovića i pesnikinje Desanke Maksimović. Drago mi je što je iz godine u godinu sve više posetilaca i poštovalaca ovog kraja”, rekao je predsednik MZ Brankovina i zahvalio se Gradu Valjevu i svima koji su pomogli manifestaciju.

Prisutnima se obratio i pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević.

 

“Brankovina je poznata po velikanima Desanki Maksimović, Proti Mateji Nenadoviću i po malini. Očekujemo da će nas vremenski uslovi poslužiti do završetka berbe i da će cena maline uz pomoć države biti zadovoljavajuća. Pomoć države i nadležnog ministarstva neće izostati. Želim vam da se još dugo viđamo na ovakvim manifestacijama”, rekao je Bogićević.

Stručni žiri manifestacije „Dan maline“ u kategoriji za kvalitet izloženih plodova, prvu nagradu je dodelio Predragu Milosavljeviću iz Brankovine. Drugu nagradu je dobio Mladen Mitrović iz Gole Glave, dok je treća nagrada u ovoj kategoriji pripala Miroslavu Milivojeviću iz Družetića.

Za najvećeg rodnog proizvođača – nagrađen je Milovan Nikolić, drugo mesto je pripalo Radiši Spasojeviću iz Donjih Leskovica i treće mesto osvojila je Zemljoradnička zadruga “Malinari” iz Konjica.

Za doprinos razvoju malinarstva – prvu nagradu je osvojio Milovan Stepanović iz Suvodanja, drugo mesto je pripalo Zdravku Marinkoviću iz Lopatnja i treće mesto je osvojila Zemljoradnička zadruga “Ogranak” iz Brezovice.

Za najuređeniji malinjak prvom nagradom nagrađen je Darko Tadić iz Dragodola, drugo mesto pripalo je Marku Milivojeviću iz Družetića i treće mesto Slavici Krsmanović iz Lopatnja.

 

Tradicionalno je održano i predavanje Poljoprivredne stručne službe, turnir u malom fudbalu, Seoske olimpijske igre, kao i Gastro fest.

 

Mnogobrojni posetioci bili su u prilici da, uz prigodan umetnički program posete i kulturno – istorijski kompleks u Brankovini.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *