Marko Čadež po peti put u Bordu direktora Evrokomore

Vesti iz Srbije i regiona

PREDSEDNICI privrednih komora zemalja pridruženih članica Evrokomore po peti put izabrali su predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža za člana Borda direktora najveće evropske poslovne asocijacije za period 2024-2025.

Marko Čadež će u Bordu direktora zastupati interese  biznis  zajednice Zapadnog Balkana i komora drugih zemalja koje nisu članice EU. Izbor su podržale sve pridružene članice Evrokomore uključujući komore Crne Gore, BiH i Kosova.

Povodom izbora, Marko Čadež je istakao da je tokom prethodnih godina Privredna komora Srbije uložila mnogo truda na angažovanju komora Zapadnog Balkana u okviru Evrokomore.

– Uspeli smo da identifikujemo prioritete za saradnju kompanija i poslovnih organizacija iz EU i zemalja Zapadnog Balkana, međutim, i pre punopravnog članstva neophodno je brže uključivanje zemalja kandidata u evropske strukture, kao što je jedinstveno tržište – istakao je predsednik PKS.

– Jedinstveno evropsko tržište za kompanije i proizvode sa Zapadnog Balkana dalo bi novi zamah za reforme kroz postizanje transparentnih ciljeva i koristi, korak po korak, u razumnom vremenskom okviru i doprinelo obezbeđivanju evropske industrijske budućnosti, podsticanju ekonomske konsolidacije i unapređenju otpornosti i nezavisnosti, pre svega malih i srednjih preduzeća – dodao je.

Čadež je izrazio uverenje da će Privredna komora Srbije ostati pouzdan i proaktivan partner na evropskom putu, promovišući zajedničke vrednosti Evrokomore i njenih članica i u narednom periodu.

Izbor predsednika PKS za člana borda direktora formalno će potvrditi Skupština Evrokomore,  najveće poslovne asocijacije Evrope, koja predstavlja 20 miliona kompanija i 42 nacionalne i 1.700 regionalnih i lokalnih komora, na sednici 15. novembra ove godine.

Izvor:Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *