MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA U VALJEVU

Gradske vesti
Tradicionalna izložba pasa u Valjevu biće i ovog Prvog maja organizovana na stadionu na Pećini, najavljeno je u Kinološkom društvu “Marko Pavlović”. Po rečima predsednice Društva Sanje Stanković, ovo je 26.izložba pasa, uz podatak da tri izložbe nisu održane, i to 1999.godine tokom Nato-bombardovanja i 2020/2021. godine zbog pandemije virusa korona.
“Na izložbi će učestvovati 250 pasa iz Valjeva, Srbije, država regiona i Evrope i biće predstavljeno 70 rasa. Ove godine bićemo u prilici da vidimo i ocenimo četiri psa iz Švedske, tri psa iz Estonije i osam pasa iz Republike Češke. Biće proglašen najlepši lovni pas, što je memorijal Živorada Rakića-Rake, koji organizuje Lovačko udruženje “Braća Nedić”. Takođe, biće izabran i najbolji šar-planinac memorijala Zorana Zokija Kotarca. U popodnevnim satima predviđena je izložba EX-YU goniča, sedam rasa goniča iz bivše Jugoslavije. Na ovoj izložbi biće predstavljen i srpski žuti gonič, koji još uvek nije priznata rasa, ali se intezivno radi na kinološkom priznanju ovog jedinstvenog psa. Pozivam sve ljubitelje pasa da posete  izložbu , jer će biti u prilici da na jednom mestu vide više rasa, labradore, retrivere, nemačke ovčare, bišone, maltezere, i još mnogo rasa, što je pravo kinološko bogatstvo.”- istakla je Sanja Stanković.
Izložba pasa svih rasa je u 1.maja, u ponedeljak na stadionu na Pećini, od 10 sati, kad počinje ocenjivanje. Proglašenje pobednika i dodela nagrada je u 12, 30 sati.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *