Memorijalni aero skup u čast pukovnika Milenka Pavlovića

Gradske vesti

Aeroklub Valjevo i ove godine organizuje Memorijalni skup pukovnik Milenko Pavlović. Skup će se održati u nedelju, 7. maja 2023. na sportskom aerodromu Divci.
Letenje će se odvijati u zavisnosti od meteo situacije od 9 – 18 časova, tačnije do zalaska sunca. Prostor u kome se održava takmičenje je sledeći: sela Divci – Gornje Crniljevo – Osečina – selo Lelić – Divci.

Program takmičenja:
Dolazak takmičara do 10 časova;
Prijavljivanje takmičara i pregled dokumentacije do 11 časova;
Svečano otvaranje u 11 časova;
Od 11.30 do 12 časova priprema, brifing za aero fotoreli, takmičenje;
U 12 časova izvršenje takmičarske maršrute u trajanju do 60 minuta-

Ove godine, učešće u memorijalnom skupu pored aeroklubova uzima i Vojska Srbije i helikopterska jedinica MUP -a Srbije, kao i dve privatne vazduholovne škole.

Članovi AK Valjevo su na predlog Predraga Miloševića doneli odluku da ove godene, a i narednih, takmičenje za ovaj memorijalni skup napravi malo drugačije od uobičajenog.
Ideja je da, posade na ruti slikaju sve ono što misle da je interesantno i lepo i te fotografije koje oni predaju žiriju da budu ocenjivane i nagrađivane.

Svi detalji u vezi samog takmičenja biće izneti na brifingu.
„Naoružajte se dobrim fotoaparatima i nek vaše oštro oko izabere najlepši detalj za slikanje, a sve u čast i slavu Pukovnika Milenka Pavlovića i svih onih koji su dali život za našu zemlju. Želja nam je da publici približimo lepote vazduhoplovstva i da bar na kratko posmatraju naš kraj očima pilota“, kazali su organizatori memorijalnog skupa.
Svrha memorijala je očuvanje istorije i tradicije Srpske avijacije, pokretanje motivacije kod mladih, kao i prikaz prirodnih i turističkih mogućnosti valjevskog kraja.
Po završetku maršrute i povratka učesnika na aerodrom, svečano proglašenje pobednika i ručak.

Ukoliko vremenski uslovi ne budu naklonjeni tog datuma, skup će se pomeriti za narednu nedelju, a o tome će građani biti naknadno obavešteni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *