Memorijalni skup Milenko Pavlović 21. maja

Gradske vesti
Zbog tragedija koje su nas prethodnih nedelja zadesile, ali i loših vremenskih uslova, dva puta je odložen Memorijalni skup Milenko Pavlović, koga aeroklub Valjevo organizuje drugi put po redu.
Memorijalni skup pukovnik Milenko Pavlović sada je najavljen za 21. maj 2023. godine i kao što je i planirano, održaće se na na sportskom aerodromu Divci.
Letenje će se odvijati u zavisnosti od meteo situacije od 9 – 18 časova, tačnije do zalaska sunca. Prostor u kome se održava takmičenje je sledeći: sela Divci – Gornje Crniljevo – Osečina – selo Lelić – Divci.
Program takmičenja:
Dolazak takmičara do 10 časova;
Prijavljivanje takmičara i pregled dokumentacije do 11 časova;
Svečano otvaranje u 11 časova;
Od 11.30 do 12 časova priprema, brifing za aero fotoreli, takmičenje;
U 12 časova izvršenje takmičarske maršrute u trajanju do 60 minuta-
Ove godine, učešće u memorijalnom skupu pored aeroklubova uzima i Vojska Srbije i helikopterska jedinica MUP -a Srbije, kao i dve privatne vazduholovne škole.
Članovi AK Valjevo su na predlog Predraga Miloševića doneli odluku da ove godine, a i narednih, takmičenje za ovaj memorijalni skup napravi malo drugačije od uobičajenog.
Ideja je da, posade na ruti slikaju sve ono što misle da je interesantno i lepo i te fotografije koje oni predaju žiriju da budu ocenjivane i nagrađivane.
Svi detalji u vezi samog takmičenja biće izneti na brifingu.
„Naoružajte se dobrim fotoaparatima i nek vaše oštro oko izabere najlepši detalj za slikanje, a sve u čast i slavu Pukovnika Milenka Pavlovića i svih onih koji su dali život za našu zemlju. Želja nam je da publici približimo lepote vazduhoplovstva i da bar na kratko posmatraju naš kraj očima pilota“, kazali su organizatori memorijalnog skupa.
Svrha memorijala je očuvanje istorije i tradicije Srpske avijacije, pokretanje motivacije kod mladih, kao i prikaz prirodnih i turističkih mogućnosti valjevskog kraja.
Po završetku maršrute i povratka učesnika na aerodrom, svečano proglašenje pobednika i ručak.
Ukoliko vremenski uslovi ponovo ne budu naklonjeni tog datuma, skup će se pomeriti, a o tome će građani biti naknadno obavešteni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *