Ministar Vanja Udovičić boravio u Valjevu

Gradske vesti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić boravio je danas u Valjevu i tom prilikom uručio sportsku opremu, u vidu golova, koševa, mreža za odbojku, stubova za odbojku i 40 lopti, po deset za četiri kolektivna sporta.

“Na taj način želimo da promovišemo sistem školskog sporta, da zajedno sa lokalnim samoupravama još više motivišemo decu da se bave sportom i da kroz sportske aktivnosti danas vodimo računa o zdravlju. Nastavljamo akciju obilaska lokalnih samouprava i gradova širom Srbije, sa željom da razgovaramo sa čelnicima lokalnih samouprava i da vidimo sa kojim izazovima se suočavaju na lokalu, kako sportski klubovi i organizacije, tako i omladinska udruženja, sa ogromnom željom da zajedničkim snagama unapredimo položaj mladih na lokalu i da pomognemo dalji razvoj sportskih klubova“, naglasio je ministar Udovičić.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se zahvalio ministru Vanji Udovičiću na poseti i poklonu u vidu sportske opreme.

„Grad Valjevo je nedavno podelio sportsku opremu i rekvizite osnovnim školama, vrednosti dva miliona dinara i namera nam je da nastavimo da na sve načine pomažemo valjevske škole. Bili smo u prilici da ministru predstavimo planove koje imamo na unapređenju sportske infrastrukture, a za to nam je svakako potrebna podrška države i resornog ministarstva.

Siguran sam da su velike, ali realne ambicije koje imamo u pogledu sportske infrastrukture, a jedno je sigurno, da prethodnih godina nije mnogo ulagano. Drago mi je što smo predstavili sve prednosti Doma sportova „General Svetomir Đukić“. Mi smo uz pomoć Ministarstva rudarstva i energetike završili spoljnu rekonstrukciju. Danas smo sa ministrom pričali o unutrašnjoj rekonstrukciji ove sale, za koju imamo projekte. Jako je važno da imamo jedan moderan i opremljen sportski objekat koji će biti na ponos Valjeva“, zaključio je gradonačelnik Valjeva.

Ministar Udovičić je naglasio da je sa gradonačelnikom razgovarao o budućim projektima koji su kapitalni i da je zajednička želja da se investira znanje, energija, ali i finansije, kako bi se građanima Valjeva omogućilo da imaju najmoderniju sportsku infrastrukturu.

„Možda mi je i danas najdraže što se nalazim u gradu koji vodi jedan mladi i uspešni funkcioner, ali i neko ko se dokazao u sportu u prethodnom periodu i neko ko je bio veoma uspešan na sportskom planu i vidi se ta jedna drastična promena prema ulaganju u sportsku infrastrukturu. Jedan opipljiv dokaz za to, jeste da je opredeljeno 6,8 % lokalnog budžeta za razvoj omladine i sporta što je u vrxu gradova i opština koji ulažu u sport i u mlade. Zahvaljujem se gradonačelniku koji je u sam vrh svojih prioriteta stavio odnos prema mladima, odnos prema sportu i prema sportskoj infrastrukturi“, poručio je ministar Vanja Udovičić.

Ministar je obišao Valjevsku gimnaziju, a potom i Dom sporta „General Svetomir Đukić“.

Prilikom obilaska fiskulturne sale u Valjevskoj gimnaziji, ministar je razgovarao sa maturantima škole, a potom sa njima i sa gradonačelnikom Valjeva odigrao partiju basketa. U Domu sporta „General Svetomir Đukić“ prisustvovao je treningu dečaka iz Fudbalskog kluba „Senjak“.

Izvor:VA014.info/B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *