Ministar Vučević na polaganju zakletve vojnika generacije jun 2023.

Gradske vesti

Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas polaganju zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije “jun 2023”, u valjevskoj kasarni “Vojvoda Živojin Mišić”.

Ministar odbrane naglasio je da je to “simbol časti, odvažnosti i spremnosti da se služi uzvišenom cilju – bezbednosti i slobodi Srbije”.

Kako je istakao ministar odbrane, vojnička zakletva u našem narodu ima dugu tradiciju i posebno značenje, a polaganjem zakletve vojnik se otadžbini “zaklinje čašću, zalaže svoju reč kao jemstvo svoje ljudske i vojničke ispravnosti i moralnosti”.

“Onaj koji je spreman da brani Srbiju, njene građane i najveće vrednosti našeg društva, taj je deo elite ove zemlje i zaslužuje posebno poštovanje. Kodeks časti koji ste izgradili kod sebe nije samo vaša zasluga, već i vaših roditelja, baka i deka, predaka i rodbine. Njima i njihovoj ljubavi prema vama i Srbiji ovim putem iskazujemo najveće poštovanje i zahvalnost”, istakao je Vučević.

Vučević je kazao da je Vojska Srbije složen sistem, da zahteva stalno unapređenje i modernizaciju.

“Da je snažimo i unapređujemo te da Srbija mora da ima jaku vojsku, da se naoružava i obučava, jer je to osnovni faktor odvraćanja svakoga ko bi pomislio da može da nas napadne. I što budemo jači to će bilo kome teže pasti na pamet da nas napadne. Srbija ne želi ratove, Srbija želi mir i naša uloga i jeste da mir sačuvamo”, rekao je Vučević.

 FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs

Vojska je tu, rekao je Vučević, da zaštiti svoj narod kako u ratu, tako i u miru.

“To je poruka koja mora biti prisutna svakom građaninu ove zemlje. To građani Srbije prepoznaju i zato Vojska Srbije dugi niz godina uživa veliki ugled u našem društvu. Mi smo jedna celina, jedan narod. Nikad se od njega nismo odvajali i njemu služimo onim što najbolje znamo da radimo. Njemu i samo njemu smo odgovorni i zakleti”, istakao je Vučević i poručio vojnicima da im reči vojničke zakletve uvek budu na umu i u srcima i poželeo da se vrhunski osposobe i budu neprelazni bedem naše majke Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Izvor:RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *