Ministarstvo zdravlja doniralo dva vozila Domu zdravlja Lajkovac

Lajkovac

U Dom zdravlja Lajkovac stigla je vredna donacija Ministarstva zdravlja Republike Srbije: sanitet i kombi putničko vozilo, koje će biti korišćeno za prevoz pacijenata na dijalizu. Do kraja jula će preko Ministarstva zdravlja stići i digitalni rendgen, u okviru Programa Svetske banke brzog odgovora na KOVID 19.

Tim povodom je predsednik opštine Andrija Živković izrazio veliku zahvalnost Ministarstvu zdravlja i istakao da će nivo usluga primarne zdravstvene zaštite u opštini Lajkovac sada biti podignut na viši nivo. On je naglasio da je u poslednjih godinu dana u Domu zdravlja mnogo toga urađeno.

– Vrednost oba vozila je oko 10 miliona dinara. Osim ova dva vozila nekoliko lekara je dobilo posao, a osposobili smo i ambulantu u Jabučju koja nije radila dve godine. Sve ovo smo uspeli da ostvarimo zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave i direktorke Doma zdravlja Lajkovac sa Ministarstvom zdravlja. Za kratko vreme dobili smo mnogo toga od države i uradili u Domu zdravlja više nego za prethodnih nekoliko godina, što govori da kada neko želi da radi i posvećen je poslu može puno postići za kratak period. Nastavićemo ovako jer nam je primarna zdravstvena zaštita i zdravlje ljudi u Lajkovcu jedan od glavnih ciljeva, kako rukovodstva naše opštine tako i svih zaposlenih u Domu zdravlja Lajkovac.

Direktorka Doma Zdravlja Lajkovac dr Jovana Radovanović rekla je da će drugo vozilo biti iskorišćeno za prevoz pacijenata na dijalizu u Opštu bolnicu Valjevo.

– U opštini Lajkovac imamo dosta pacijenata koji se dijaliziraju, između 15 i 20. Transportno vozilo koje smo dobili od Ministarstva zadovoljava naše potrebe, jer ima sedam sedišta pa ćemo moći da vozimo pacijente u jednoj smeni, a do sada smo to radili u dve smene. Kao donacija Ministarstva u okviru Programa brzog odgovora na KOVID-19 Svetske banke treba da stigne i novi digitalni rendgen najnovije generacije. Prošle nedelje je bila komisija iz Ministarstva zdravlja i potvrdila da zadovoljavamo sve uslove za instalaciju rendgena, što očekujemo da bude do kraja jula. Krajem godine naš lekar se vraća sa specijalizacije iz radiologije, što je još jedna dobra vest i za pacijente i za Dom zdravlja Lajkovac.

Dom Zdravlja Lajkovac sada u svom voznom parku ima pet sanitetskih vozila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *