MODERNA GALERIJA NA IZLOŽBI “SUSRETI” U BEOGRADU

Gradske vesti
Moderna galerija Valjevo učestvuje na likovnoj izložbi “Susreti” u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” , koja je otvorena 17.marta i trajaće do 6.aprila ove godine. Izložba je organizovana na inicijativu Slikarske sekcije ULUS-a u nameri da okupi galerije i umetnička udruženja u Srbiji, sa kojima ULUS sarađuje. Pored beogradskih galerija, na izložbi “Susreti” predstavljaju se i galerije iz Novog Sada, Kragujevca, Užica i Moderna galerija iz Valjeva. Cilj organizatora je da okupi galerije koje pružaju podršku svim umetnicima a posebno stvaraocima mlađe generacije, kojima je potrebna bliža saradnja sa galeristima i izlagačima.
Postavka obuhvata 80 likovnih radova umetnika različitih generacija. Modernu galeriju predstavljaju četiri umetnika, koji stvaraju u duhu “magičnog i fantastičnog”, odnosno, neguju nadrealnu likovnu poetiku, po kojoj je valjevska galerija poznata u Srbiji i regionu. Među njima su i Kristina Pirković i Đorđe Savić, učesnici prvog Bijenala fantastike u Beogradu 2021.godine, čiji su radovi izloženi u Modernoj galeriji početkom prošle godine.
Izložbu “Susreti” pomogli su Ministarstvo kulture Srbije i “Viner Štediše-osiguranje”. Ova postavka je prodajnog karaktera i biće otvorena do 6.aprila 2023.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *