Momirović o rekonstrukciji pruge Beograd – Bar

Momirović je dodao da će u naredna dva meseca biti završena projektna dokumentacija i naglasio da je pruga Beograd-Bar ključna za zapadnu Srbiju i “ključna veza Srbije sa Crnom Gorom”

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da je u završnoj fazi izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju pruge Beograd – Bar, a pre svega deonice od Valjeva do Vrbnice.

Momirović je kazao da je taj projekat posebno značajan za Priboj i sva mesta južno od Užica koja su, kako kaže, tradicionalno povezana sa prugom Beograd-Bar.

Naveo je da je Srbija “otvorila tu priču” sa crnogorskim partnerima i ocenio da luka Bar ne može da opstane bez srpske privrede.

– Ako napravimo kvalitetnu železničku infrastrukturu kojom će se do mora voziti šest sati najkvalitetnijim vozovima, napravili smo ogroman iskorak u saobraćajnoj komunikaciji ne samo u Srbiji, već na Balkanu – rekao je Momirović za Tanjug.

Dodao je da će u naredna dva meseca biti završena projektna dokumentacija i naglasio da se neće odustati od tog projekta jer je, kako kaže, pruga Beograd-Bar ključna za zapadnu Srbiju i “ključna veza Srbije sa Crnom Gorom”.

Momirović je istakao da se ulaže više od tri miliona evra u rekonstrukciju većeg broja stanica i da je već rekonstruisana pruga do Valjeva na brzinu od 120 km/h, a koja od puštanja u saobracaj 1973. godine, kako kaže, nikada nije obnovljena.

– Sa rekonstrukcijama koje smo do sada uradili, do Užica sada putujemo 3 sata i 15 minuta, dok se pre 10 godina putovalo osam sati. Do Valjeva se stiže za malo vise od sat vremena, a do Kosjerića za malo manje od dva sata –  rekao je Momirović.

Izvor:Telegraf/Tanjug

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts
Read More

“СРБИЈА ВАС ЧЕКА И БЕСКРАЈНО ВОЛИ” Вучић са младим спортистима: “Ми веће богатство од овога немамо”

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић угостио је младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, учеснике кампа … Read more