NA JESEN JOŠ 540 MESTA U VRTIĆIMA

Gradske vesti
Na konkurs za upis dece u valjevske vrtiće, od 1. do 30.aprila, pristiglo je 968 prijava, što je tri puta više od raspoloživih 320 mesta u devet gradskih i dva seoska obdaništa Predškolske ustanove “Milica Nožica”. Po rečima Milana Radovića, direktora PU, po završetku rekonstrukcije bivše Šeste osnovne škole s promenom namene u dva obdaništa, za upis mališana biće još 540 mesta.
” U izgradnju ovih vrtića Grad je uložio 195 miliona dinara bez pdv-a. Nekadašnje učionice su prilagođene prostorijama za boravak dece i svaka od njih, ukupno 21 soba, ima svoj toalet. Građevinski radovi se odvijaju predviđenom dinamikom, vodi se računa o svim detaljima, prvenstveno da rekonstruisan i adaptiran prostor bude bezbedan za boravak dece. Po završetku radova uslediće opremanje najmodernijim mobilijarom, koji obezbeđuje Fondacija Novaka Đokovića. Za prijem 540 mališana raspisaćemo novi konkurs u septembru. Za sada još ne znamo kako će se zvati novi vrtići. Do sada je bila praksa da deca daju nazive vrtićima, pa će tako biti i ovaj put.”- kaže Radović.
Dugo najavljivana dogradnja obdaništa “Bambi” u Naselju oslobodioci Valjeva počeće do 10. maja donacijom Ambasade SAD-a a prema projketu iz 2015.godine, o čemu Milan Radović kaže:” U pitanju su značajna sredstva za dogradnju jedanaest soba, čime će smeštajni kapaciteti biti povećani za još 250 mesta. Rok za završetak radova je godinu dana. Postoji naš interni dogovor da se vrtić “Mihailo Stupar”, koji je u vlasništvu Grada, preseli u dograđeni deo vrtića “Bambi”, jer za korišćenje prostora u Domu “Mihailo Stupar” plaćamo zakupninu, komunalije i ostale troškove, pošto nismo vlasnici. Po završetku “Bambija”, biće potrebno da ovo obdanište bude opremljeno neophodnim inventarom. Za sada ne znamo da li će Američka ambasada donirati i sredstva za opremanje vrtića ili ćemo tražiti neki drugi izvot finansiranja za ovu namenu.”
U ovoj godini biće opremljena dečja igrališta u dvorištima valjevskih obdaništa sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koje je u martu ove godine u tu namenu izdvojilo 11 miliona dinara. Za ova tipska igrališta u svim vrtićima Grad je izdvojio dodatna sredstva od 10 miliona dinara.
Predškolska ustanova u Valjevu obeležiće Dan ustanove 23.maja prigodnim dečjim programom u krugu predstavnika Grada i saradnika.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *