Na Tešnjarskim večerima gosti iz TO Kikinde i Trebinja

Gradske vesti Najnovije vesti

U okviru Letnjeg festivala 35. Tešnjarskih večeri, Turistička organizacija Valjevo je u starom delu grada pripremila prodajnu izložbu i izložbu starih zanata. Gosti TO Valjevo su Turistička organizacija Grada Trebinja i Turistička organizacija Kikinde koji su predstavili svoju turističku ponudu.


„Pored predstavljanja turističke ponude saradnja između ove dve turističke organizacije je usmerena i na razvoj i razmenu mladih kroz obrazovanje i znanje. Ono što nam je cilj jeste da u okviru ova tri dana gostima festivala predstavimo i turističku ponudu grada i Divčibara jer svakako za tržište Vojvodine i za tržište Trebinja odnosno Republike Srpske je značajano da njihovi mladi dolaze kod nas na ekskurzije da posete Divčibare da nauče da skijaju da vide tu lepotu koju mi nudimo i ne samo Divčibara postoje naši istorijski lokaliteti kao i venac valjevskih planina. Jačanje te saradnje je i potspešeno protokolima koje smo potpisali sa turističkom organizacijom Trebinja”, rekla je Ana Marković, direktorka TO Valjevo i najavila u narednom periodu potpisivanje protokola o saradnje sa Turističkom organizacijom Kikinde.

“Mi smo prvi put na Tešnjarskim večerima, prošle godine uspostavili smo prve korake naše saradnje. Kolege iz Valjeva su bile u Kikindi, evo mi smo došli u Valjevo da ih pozovemo da dođu na Dane ludaje. Saradnja sa turističkom organizacijom je pokrenuta, manifestacije koje se datumski ne preklapaju i koje su potpuno različite po sadržaju da jednostavno prvo to uvedemo u priču i da vidimo na koji način možemo nastaviti sledeće korake. Nadam se da će uslediti potpisivanje sporazuma o saradnji turističke organizacije Valjeva i Kikinde”, istakla je Jasmina Milankov, direktorka Turističke organizacije Kikinde.

Turistička organizacija Grada Trebinja bazira svoju turističku ponudu na bogatoj kulturno-istorijskoj baštini, prirodnim resursima, smeštajnim kapacitetima, sportskim objektima, lovno-ribolovnim resursima, kao i prepoznatljivim hercegovačkim brendovima, reči su Mirjane Putica, direktorke TO Grada Trebinja.

Mirjana Putica,direktor TO Trebinje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *