Nagrade za valjevske poljoprivredne proizvođače na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Gradske vesti Kolubarski okrug Najnovije vesti

Na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu , valjevski poljoprivredni proizvođači ostvarili su zapažene rezultate.

Za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase i najkvalitetnije grlo velika zlatna medalja dodeljena je Aleksandru Stanareviću. Za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase nagrade su dobili: Dragutin Jevtić zlatnu medalju, Dobrivoje Marjanović srebrnu medalju i  Obrad Kostadinović bronzanu medalju.

Agrorazvoj valjevske doline dobio je plaketu Novosadskog sajma za očuvanje autohtonih rasa ovaca.

Grad Valjevo je i ove godine opredelio sredstva za učešće valjevskih poljoprivrednih proizvođača na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, istakao je Dragutin Kuzmanović direktor „Agrorazvoja valjevske doline“.

 

 

U organizaciji “Agrorazvoja”, 214 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Valjeva juče je posetilo sajam gde su imali priliku da upoznaju inovativne proizvode i usluge iz najrazličitijih oblasti poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije je godinama unazad pokrovitelj najveće Nacionalne izložbe stoke, a od pre tri godine i Izložbe genetskih potencijala.

Na najvećoj Nacionalnoj izložbi stoke i Izložbi genetskih potencijala, prikazana su najbolja grla goveda, konja, ovaca sa ovih prostora a posetioci su imali priliku da vide autohtone rase neophodne za održanje biodiverziteta, kao i dostignuća u nekonvencionalnom stočarstvu.

Na Novosadskom sajmu učestvovalo je 1.100 izlagača iz 21 zemlje, zemlja partner ove godine bila je Mađarska.

Izvor:VA014-info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *