NASTAVAK PROGRAMA “MOJA PRVA PLATA”

Vesti iz Srbije i regiona
Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je javni poziv za program “Moja prva plata” za 2023. godinu, čija realizacija počinje u januaru 2024.godine. Ovim programom je predviđeno da svoj prvi posao dobije 10.000 mladih starosti od 18 do 30 godina sa srednjim i visokim obrazovanjem.
U NSZ navode da će se projekat odvijati u četiri faze. Prva faza je namenjena poslodavcima, koji će do 31.oktobra moći da se prijave za učešće na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.
U drugoj fazi programa nezaposleni će prijavljivati od 6. do 24.novembra na istom sajtu. Treća faza programa se odnosi na izbor kandidata od strane poslodavaca. Konačan izbor kandidata poslodavci će obaviti od 27.novembra do 8.decembra.
Lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata biće objavljena 15.decembra ove godine.
U četvrtoj fazi programa, posle potpisivanja ugovora između NSZ, poslodavca i kandidata, je početak osposobljavanja nezaposlenih u periodu od 1. do 15.januara 2024.godine.
Program će se sprovoditi u privatnom i javnom sektoru i trajaće devet meseci, bez zasnivanja radnog odnosa.
Novčana naknada za mlade sa srednjim obrazovanjem je 28.000 dinara, dok je za visokoobrazovane naknada 34.000 dinara. Isplata se obavlja preko banke “Poštanska štedionica” ad Beograd, koja će svima otvoriti namenski račun bez naplate troškova održavanja računa.
Program Vlade Republike Srbije “Moja prva plata” sprovodi NSZ uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva turizma i omladine, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *