НАСТУП НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПРИВРЕДЕ У КАВАЛИ

Gradske vesti Najnovije vesti

Привредна друштва са подручја Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа имала су прилику да представе своје потенцијале на Међународном сајму привреде који је одржан у период од 7. до 9. октобра 2022. године у Кавали у Грчкој

Сајам је одржан под покровитељством Привредне коморе Кавале – Грчка, уз значајну подршку Конзулата Републике Србије у Кавали, у конференцијском центру “АПОСТОЛИС МАРДИРИС”, а наступ фирми реализован је на заједничком штанду Привредне коморе Србије. Реализовано је учешће представника фирми са регионалног подручја и њихових производних програма из области хемијске, металске, текстилне индустрије, производње пелета (ДАЛ д.о.о и БИОХИТ д.о.о – Осечина, ВАЗ д.о.о и NEOFLEX д.о.о из Ваљева и MILTEX д.о.о из Лознице). Такође, овом приликом представљени су и туристички потенцијали Града Ваљева и Града Лознице, посебно у области планинског, бањског и здравственог туризма. Сви учесници сајма имали су могућност да, под изузетно повољним условима,  учествују у пратећим сајамским догађајима.

Другог дана сајма организовани су, “B2B” разговори – пословни састанци привредника, где су представници српских фирми имали прилику да разговарају са привредницима из Грчке, Бугарске, Кипра и Македоније. Том приликом успостављени су прелиминарни контакти око могућности сарадње, размењена пословна искуства, у различитим облицима привређивања. У изузетно позитивном раположењу добросуседских и пријатељских релација привредника Републике Србије и Републике Грчке, закључено је да постоје перспективе проширења сарадње обе стране, као и жеља да се слични скупови организују и у организација Приврене коморе Србије, укључујући и регионалне привредне коморе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *