Nova ulaganja države u Valjevo

Gradske vesti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je poručio prilikom otvaranja fabrike Bizerba u Valjevu,  da će ova fabrika dodatno industrijalizovati naš grad. Valjevo će uskoro dobiti i brzu saobraćajnicu do Lajkovca, deonicu železnice do Vrbnice, i gas do Valjeva. Takođe, biće rekonstruisana Opšta bolnica u Valjevu, i u  tu namenu biće opredeljeno oko 90 miliona evra.

„Ovde do 15. oktobra dovodimo kako mi to kažemo „čelik“, odnosno gasne cevi od čelika do samog Valjeva, što će mnogo značiti za dalju reindustrijalizaciju samog Kolubarskog okrug , ali rekao bih i na pronalaženju čistijih goriva za građane Valjeva, za obične ljude koji će moći da dišu bolji vazduh.  Mi, naravno uvek završimo i donesemo rezultat. Kasnimo u nekim našim infrastrukturnim projektima, ali ih za razliku od ranijih perioda ipak radimo i na kraju ostvarimo rezultate. Upravo zato, za manje od godinu dana od Valjeva do Beograda putovaće se za 55 minuta najviše. Ostaje nam još da od Valjeva napravimo železničko čvorište, da izgradimo prugu od Valjeva do Vrbnice, onda Valjevo dobija sve svoje prednosti.

Moramo da završimo brzu saobraćajnicu. Za one kojima ništa ne valja, pitam se koliko su često išli vozom za Valjevo, koliko su novih fabrika imali i kolika je bila prosečna plata!? Dolazak Bizerbe menja stvari i pravi razliku u Valjevu. Dodatna industrijalizacija nas podstiče da radimo brzo putnu i železničku infrastrukturu. Uložićemo 15 miliona evra u halu i sad završavamo dokumentaciju. Stvari se kreću napred, dolazi gas do 15 oktobra do Valjeva”, rekao je predsednik Vučić i dodao:

“Za Valjevo neretko čujem kritiku oko Opšte bolnice, za razliku od svih drugih koji u prethodnih 45 godina ništa nisu uložili, radimo idejni projekat i završićemo ga u julu. Kasnimo tri meseca zato što smo projekat morali da menjamo, jer ćemo da gradimo mnogo više nego što smo mislili, 77 hiljada kvadratnih metara i da ostavimo Valjevu najmoderniju bolnicu koja će da košta 90 miliona evra”.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *