Nove cene snabdevanja krajnjih kupaca toplotnom energijom

Gradske vesti Najnovije vesti

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Valjeva usvojeno je Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Toplana“ za 2022. godinu, kao i rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa korišćenja subvencija ovog preduzeća iz budžeta grada Valjeva za 2022. godinu.
Takođe, usvojeno je rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o određivanju cene snabdevanja krajnjih kupaca toplotnom energijom JKP „Toplana“.

Primenom metodologije za određivanje cene snabdevanja toplotnom energijom, podela krajnjih kupaca, odnosno korisnika komunalne usluge, izvršena je prema nameni korišćenja prostora i to: Tg1 – tarifna grupa – „stambeni prostor“ i Tg2 – „poslovni prostor“. Na ovaj način krajnji kupci razvrstani su u dve tarifne grupe, umesto dosadašnjih pet, tako da su korisnici usluge grejanja iz postojeće tarifne II,III,IV i V grupe, svrstani su u tarifnu grupu 2 – poslovni prostor. Raspon predloženih cena za obračun po potrošnji iznosi od 1 do 1,25 za varijabilni deo, odnosno 1 do 1,15 za fiksni deo cene grejanja, dok ovaj raspon za paušalni obračun po m2 iznosi od 1 do 1,25. Dakle, kod stambenog prostora fiksni deo će iznositi 30,42 din po m2, što je za 15-16% veća cena, dok će za poslovni prostor fiksni deo iznositi 34,92 dinara po m2.

Izvor:VA014.info/B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *