NOVI JAVNI POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA MERE ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Gradske vesti
Za novi program mera energetske efikasnosti grad Valjevo je izdvojio 10 miliona dinara, dok je 15 miliona dinara učešće Ministarstva rudarstva i energetike, izjavio je danas za medije Viktor Mićić, predsednik Komisije za energetsku efikasnost. On je rekao da je raspisan Javni poziv za izbor privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji objekata. Takođe je i podsetio na set mera koje su predviđene sanacijom: zamena prozora i vrata, termoizolacija fasade, termička izolacija krovnih i tavanskih prostora, zamena kotlova, ugradnja toplotnih pumpi, solarnih kolektora i solarnih panela.
U ovoj godini je za svaku meru opredeljeno 10 odsto više sredstava nego lane. Mićić je istakao da će građani imati pravo na jednu meru ili paket mera energetske sanacije.
” Merama su predviđena  tri paketa, osnovni, standardni i napredni paket. Osnovni paket obezbeđuje subvencije do 55 odsto, standardni do 60 odsto i do 65 odsto subvencija ostvariće građani koji se opredele za napredni paket. Ove godine je omogućena kompletna sanacija objekta.”- pojasnio je Mićić.
Posle javnog poziva za privredne subjekte uslediće i javni poziv za domaćinstva. Konkursna dokumentacija može da se preuzme u Gradskoj upravi ili na internet stranici grada Valjeva www.valjevo.rs, a za više informacija na usluzi je telefon 014/294-790.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *