NOVI JAVNI POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA MERE ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Za novi program mera energetske efikasnosti grad Valjevo je izdvojio 10 miliona dinara, dok je 15 miliona dinara učešće Ministarstva rudarstva i energetike, izjavio je danas za medije Viktor Mićić, predsednik Komisije za energetsku efikasnost. On je rekao da je raspisan Javni poziv za izbor privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji objekata. Takođe je i podsetio na set mera koje su predviđene sanacijom: zamena prozora i vrata, termoizolacija fasade, termička izolacija krovnih i tavanskih prostora, zamena kotlova, ugradnja toplotnih pumpi, solarnih kolektora i solarnih panela.
U ovoj godini je za svaku meru opredeljeno 10 odsto više sredstava nego lane. Mićić je istakao da će građani imati pravo na jednu meru ili paket mera energetske sanacije.
” Merama su predviđena  tri paketa, osnovni, standardni i napredni paket. Osnovni paket obezbeđuje subvencije do 55 odsto, standardni do 60 odsto i do 65 odsto subvencija ostvariće građani koji se opredele za napredni paket. Ove godine je omogućena kompletna sanacija objekta.”- pojasnio je Mićić.
Posle javnog poziva za privredne subjekte uslediće i javni poziv za domaćinstva. Konkursna dokumentacija može da se preuzme u Gradskoj upravi ili na internet stranici grada Valjeva www.valjevo.rs, a za više informacija na usluzi je telefon 014/294-790.
Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts