Novi računi za vodu sa QR kodom

Gradske vesti Najnovije vesti

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu kao i svi naredni računi biti odštampani sa IPS QR kodom.

“Naše preduzeće na ovaj način želi dodatno da se približi svojim korisnicima, olakša i pojednostavi postupak plaćanja računa, budući da IPS NBS sistem za instant plaćanje računa omogućava veoma brz prenos podataka.

Pomenuti način plaćanja računa korisnicima komunalnih usluga omogućava da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će ubuduće biti istaknut na računima. Očitavanjem IPS QR koda je omogućena ušteda vremena prilikom plaćanja računa, budući da se ne popunjava platni nalog, već se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se samo jednim klikom vrši plaćanje. Prenos sredstava izvršava se u svega nekoliko sekundi,  pri čemu sredstva odmah postaju raspoloživa primaocu.

Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun”, kažu iz JKP Vodovod Valjevo.

Redovnim izmirenjem obaveza prema JKP „Vodovod Valjevo“, osim što potrošači stiču pravo na popust, istovremeno i omogućavaju preduzeću  da uspešno obavlja svoj posao kao i da redovno isporučuje kvalitetnu i bezbednu vodu za piće svojim korisnicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *