OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN PORODICE

Gradske vesti
Međunarodni dan porodice- 15.maj, koji se u svetu obeležava od 1994.godine, prilika je da se prigodnim programom ukaže na značaj porodice kao stabilne društvene zajednice, u okviru koje, među njenim članovima, vladaju ljubav, poštovanje i međusobno uvažavanje, što je uslov za stvaranje zdravog pojedinca i zdravog društva.
Oko 120 valjevskih mališana iz obdaništa “Bambi” i “Bubamara”, predškolske grupe OŠ “Andra Savčić” i specijalnog odeljenja OŠ “Nada Purić”, zajedno sa svojim roditeljima, bakama, dekama, vaspitačima i učiteljima, obeležili su Međunarodni dan porodice nizom aktivnosti na platou ispred Centra za kulturu.
Priređeno je desetak radionica i igraonica, od sporttskih takmičenja do radionica za izradu medenjaka, nakita, pinjata, kao i likovnih radionica.
Posebnu pažnju privukla je “Radionica za bake i deke” na kojoj je predstavljena knjiga poezije za decu “Ica maštalica”, autorke Marije Škornički, valjevske pesnikinje.
Knjiga je, prema rečima, Marije Škornički, namenjena i deci ali i odraslima, da se podsete na dete u sebi.
” U vreme kompjutera i mobilnih telefona vaspitanje dece se mnogo promenilo. Niko danas ne uči decu da čitaju, a čitanje je veoma važno, jer deca nauče da slušaju i razvijaju maštu. Promocija knjige “Ica maštalica” je i za roditelje, bake i deke, da podstaknu decu da čitaju, ali i da im pričaju priče iz svog detinjstva, da se nadovežu na događaje opisane u knjizi.
Knjigu čine tri ciklusa iz života devojcice Ice, odnosno, tri literarne celine u jednom povezu. Knjiga je objavljena lane za vreme Tešnjarskih večeri u okviru izdavačke delatnosti Matične biblioteke u Valjevu.”- rekla je Škornički.
Međunarodni dan porodice su organizovali Turistička organiyacija Valjevo i Predškolska ustanova “Milica Nožica”.
     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *