OBIMAN PLAN RADOVA U VODOVODU VALJEVO

Gradske vesti
Prema Planu komunalne gradnje u toku je izgradnja vodovodne mreže Beomužević-Pričević, rečeno je u JKP ” Vodovod Valjevo”. Po rečima direktora Ivana Filipovića, u jeku su radovi na izgradnji i rekonstrukciji  vodovodne mreže, popravci kvarova i zameni vodomera, što je obiman posao, ali i u okviru ovogodišnjeg plana radova u valjevskom Vodovodu.
” Trenutno radimo vodovodnu mrežu Beomužević-Pričević, dužine 2 i po kilometra, za pedesetak domaćinstava do lozničkog puta. Nastavak radova uslediće dogodine, kada smo planirali izgradnju mreže u delu Pričevića uz put, gde su ugostiteljski objekti i benzinska pumpa, koji su se snabdevali sa vodovoda u Valjevskoj Kamenici. Priključenjem na gradsku vodovodnu mrežu biće rešene sve teškoće u vodosnabdevanju meštana Pričevića. Napreduje i izgradnja cevovovoda u Žabarima, još 970 metara do kompletnog završetka. Grad Valjevo je raspisao javnu nabavku za izgradnju rezervoara i crpne stanice u Bujačiću, tako da će i meštani Žabara postati korisnici gradskog Vodovoda,”-kaže direktor Filipović.
U toku je i rekonstrukcija vodovodne mreže u gradu iz gradskog budžeta i to u ulicama sa učestalim kvarovima i gde cevovodi nisu odgovarajućeg promera.
” Upravo je završena rekonstrukcija vodovodne mreže u Vukovarskoj ulici i u toku je njeno povezivanje na gradski vodovod. Tu su bile česte havarije kao i problemi sa pritiskom, jer je Vukovarska ulica u visinskoj zoni. U planu su radovi na kraku Kalemegdanske ulice, gde je prošle godine rekonstruisana mreža i jednom delu, tako da će mreža u Kalemegdanskoj ulici biti kompletno završena. Dalje, predstoji rekonstrukcija mreže u ulicama Somborskoj, Laze Lazarevića, Grmečkoj i Zlatiborskoj, “-pojašnjava Filipović.
Po njegovim rečima, radovi koji već duže čekaju na realizaciju je povezivanje vodovodne mreže na potezu Dupljaj-Babina Luka-Pimića kraj, čime će dvadesetak domaćinstava dobiti gradsku vodu. Drugim rebalansom budžeta, koji će se naći pred odbornicima na predstojećoj sednici Skupštine grada, biće opredeljeno 5 miliona dinara za izgradnju dve crpne stanice (Gorić 1 i 2) u Privrednoj zoni.
Kada su u pitanju kvarovi na mreži, uzrokovanih učestalim kišama u maju i junu, Filipović kaže da je povećan broj prijava manjih i većih havarija.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *