ОД ДАНАС ЈЕФТИНИЈА РЕГИСТРАЦИЈА: Враћају се цене обавезног осигурања аутомобила

Najnovije vesti Vesti iz Srbije i regiona

НАКОН што су почетком августа подигли цене полисе осигурања од аутоодговорности за више од 20 одсто, осигуравајућа друштва су на препоруку гувернерке Народне банке Србије Јоргованке Табаковић одустала од поскупљења.

Како је прецизирано, од данас ће цене поменуте полисе бити враћене на ниво пре почетка августа, тј. биће укинуто повећање од 22 одсто.

– Тиме се осигуравајућа друштва придружују напорима које НБС и гувернер Јоргованка Табаковић чине у сузбијању инфлације, а у корист грађана Србије и очувања њиховог животног стандарда. Подржавајући такву политику НБС, друштва за осигурање одустају од нових цена полиса АО и поред свих аргумената у прилог поскупљењу и враћају их на ниво из јула 2014. године – наводи се у саопштењу УОС-а, преноси Танјуг.

Додаје се да Удружење позива остале учеснике на тржишту аутомобила да прате њихов пример и да сви заједно, уважавајући напоре НБС, дају допринос очувању стандарда грађана Србије и ублажавању инфлаторних притисака.

– Нове цене основног осигурања моторних возила биле су на снази од почетка августа. Одлука о поскупљењу донета је први пут после 1. јула 2014. године, на основу анализе тренутне ситуације на тржишту аутомобила. На раст цена основног осигурања возила утицало је, пре свега, поскупљење нових и половних возила, као и резервних делова, али и знатно више цене радног часа у сервисима за поправку возила – наводи се у саопштењу УОС-а.

Izvor:Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *