Od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave 11 miliona dinara za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima

Gradske vesti

„Tipsko igralište u sklopu kompleksa Predškolske ustanove „Milica Nožica“, naziv je projekta koji će se finansirati sa 11 miliona dinara, a kojim je planirano uređenje dečjih igrališta koja postoje u sklopu obdaništa u Valjevu.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je opredelilo 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih obdaništa i tim povodom je juče u Beogradu, ugovor sa ministrom Aleksandrom Martinovićem potpisao pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Dragutin Kuzmanović.

U okviru programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave, koja je u skladu sa Zakonom o igrama na sreću obezbeđena u okviru budžeta Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodeliće novac za 43 lokalne samouprave, među kojima je i Valjevo.

„Ugovore smo potpisali danas, tačno jedan dan pre obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na SRJ. Hteli smo da pokažemo da bez obzira na sve muke i nevolje koje smo imali 1999. godine, ali i kasnijih godina, da je Srbija živa i da su živi njeni građani, da se borimo i idemo napred“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, prilikom jučerašnjeg svečanog potpisivanja ugovora u Palati Srbije.

Ministar Martinović je potpisao sa 43 lokalne samouprave ugovore o dodeli 578 miliona dinara za realizaciju različitih lokalnih projekata širom Srbije.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *