ODLIČNO POSEĆENA IZLOŽBA CVEĆA

Gradske vesti
Trodnevna izložba cveća i sadnog materijala u parku na Jadru, od 21. do 23.aprila, opravdala je očekivanja organizatora, izlagača i posetilaca a svima je na ruku išlo i pravo prolećno vreme. Nezvanično, više od 5000 Valjevaca posetilo je izložbu a mnogi su i pazarili sezonsko cveće, ukrasne sadnice, cvetne aranžmane i baštenski pribor, jer je izložba bila i prodajna.
Biserka Pantelić, vlasnica Gazdinstva “Biser” iz Valjeva, izložila je ručno rađene dekorativne saksije za kuću i dvorište i zadovoljna je interesovanjem za njene proizvode. “Sve pohvale organizatorima , posebno na izboru mesta za izložbu , jer se parkovski prostor i cveće međusobno dopunjuju. Prijatno sam iznenađena posetom i zanimanjem za moje saksije, koje već dugo izrađujem prema motivima i materijalima iz prirode. Za ukrašavanje koristim kamenčiće, od belih do crnih, i takve saksije su pogodne za dvorišta, ali lepo izgledaju i u zatvorenom prostoru.”- rekla je Biserka Pantelić koja veruje da će ova manifestacija postati redovna.
Zanimljiv je podatak da je Gazdinstvo “Spajić” iz Lelića drugog dana izložbe rasprodalo svoje proizvode, saksije i vaze od gline, kao i supstrate za cveće. U ime organizatora JP “Agrorazvoj-valjevske doline”, stručna saradnica za ruralni razvoj Snežana Birčanin je istakla da je interesovanje prozvođača i posetilaca pokazalo opravdanost održavanja ove manifestacije i ubuduće.
” Vidimo mogućnost da ova izložba “zaživi”. Učestvovalo je 20 izlagača, iz Kragujevca, Uba, Ljiga, Bogatića kod Šapca, Barajeva i Valjeva. Park na Jadru se pokazao kao dobar izbor izložbenog prostora. Sledeće godine očekujemo pedeset odsto više izlagača na istom mestu, jer ne planiramo da menjamo lokaciju. Moja zamisao je i da deo izložbe dogodine proširimo na Ulicu kneza Miloša i tako obogatimo pešačku zonu. Odlično su bile posećeni programi za decu, likovna radionica i radionica za izradu saksija od gline, što je posebno obradovalo roditelje, pa ćemo se i ubuduće potruditi da mališanima omogućimo zanimljive sadržaje, dok stariji razgledaju izložbu.”- rekla je Snežana Birčanin.
Tek završena Izložba cveća i sadnog materijala u Valjevu, prva posle više decenija, bila je svojevrsna test-proba za organizatore i izlagače i po svemu je pokazala da je upravo ovakva manifestacija nedostajala gradu.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *