ODLUKA O PRISTUPANJU IZRADI PLANA RAZVOJA GRADA VALJEVA OD 2023. do 2033.

Gradske vesti
Odbornici Skupštine grada trebalo bi da na današnjoj sednici usvoje Odluku o pristupanju izrade Plana razvoja grada Valjeva od 2023.godine do 2033. Plan razvoja jedinica lokalne samouprave je dokument od najvećeg značaja, za cije ostvarenje je nadležna jedinica lokalne samouprave. Potrebu za donošenjem Odluke obrazložio je načelnik Gradske uprave Nebojša Petronić:
” U pitanju je dugoročan dokument i važan strateški dokument za Valjevo. Plan razvoja sadrži niz analizu postojećeg stanja, viziju budućeg stanja, ciljeve koji se žele postići, opis odgovarajućih mera i način sprovođenja i plaćanja Plana razvoja. Ovom Odlukom uređuje se način pripreme, izrade i donošenja Plana razvoja a sam cilj izrade Plana je definisanje vizije razvoja Grada kao i aktivnosti, koje podrazumevaju sve aspekte unapređenja kvaliteta života građana Valjeva, podsticanje ekonomskog razvoja, pružanja kvalitetnog obrazovanja i socijalnih usluga i zaštite životne sredine. Ovom Odlukom je propisano da se ovlasti gradonačelnik Valjeva da formira Koordinacioni tim, koji će uraditi Plan razvoja grada za period od deset godina. Pored Koordinaconog tima mogu da se osnivaju i radne grupe i angažuju konsultantske firme. Rok za izradu Plana razvoja grada je godinu dana a sredstva se obezbeđuju iz budžeta Grada Valjeva.”
Šef oborničke grupe Srpske napredne stranke Radoica Rstić je istakao da je današnja Odluka tek prvi korak i početak izrade značajnog strateškog dokumenta za Grad Valjevo.
” Ovo je veoma ozbiljan i obiman posao za gradonačelnika i tim izabranih stručnjaka, koji ne može da se završi za dva do tri meseca. Bilo bi dobro da Plan razvoja bude urađen do kraja ove godine i da ga usvoji sadašnji skupštinski saziv na čelu sa gradonačelnikom Gojkovićem, kako bi se definisalo sve ono što će i ubuduće biti rađeno. Mišljenja sam da bi Grad trebalo da angažuje stručnog konsultanta, da bi sve bilo završeno stručno i na vreme. Nema mesta za politiku kada se radi na viziji Grada u sledećih deset godina, a politika, koja dobije poverenje na izborima, trebalo bi da sprovede Plan razvoja, koji su uradili stručnjaci.”
Rstić je istakao ogromnu podršku Valjevu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, počev od njegove inicijative da se Valjevo spoji sa auto-putem,do dovođenja dve nemačke firme i izgradnje gasovoda.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *