Održan drugi „Čep fest“ u Valjevu

Gradske vesti

Drugi po redu „Čep fest“ održan je proteklog vikenda u „Omni centru“. Učesnici festivala su bili učenici valjevskih osnovnih škola, koji su imali priliku da u okviru ovog inkluzivnog i ekološkog festivala, kroz edukativne i kreativne radionice, ali i sportske igre, uče o značaju zaštite životne sredine, prikupljajući čepove koji se kasnije recikliraju.

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, pozdravio je prisutne goste i učesnike „Čep festa“.

„Želim sve da vas pozdravim. Samim tim što smo se danas okupili ovde, pokazujemo da nam je stalo do svih ljudi, a naročito do onih koji  zbog nekog fizičkog hendikepa  moraju da ulože mnogo više  napora u životu. Ovo je lepa manifestacija u kojoj Valjevci učestvuju, godinama pomažu ljude, ali pomažu i prirodu, jer smo problem odlaganja plastike pretvorili u dobrobit“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Organizator festivala je Udruženje „Čep za hendikep“, u saradnji sa Udruženjem „Zagrljaj“, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva.

„Manifestacija je namenjena deci, a odlična je prilika da se mališani kroz razne edukativne igre prisete šta znači čep za hendikep i da nauče neke nove veštine, pritom da nesvesno ili svesno sakupljaju čepove u kasnijoj fazi, kao i  da se druže sa decom koja su drugačija. Do sada je zahvaljujući novcu prikupljenom od akcije „Čep za hendikep“ nabavljeno 117 ortopedskih  pomagala za osobe sa invaliditetom“, poručio je Zoran Martinov, predsednik Udruženja „Čep za hendikep“.

Ciljna grupa ove manifestacije su deca sa smetnjama u razvoju, deca iz nižih razreda osnovnih škola, ali i sva deca koja gravitiraju u gradu Valjevu.

Lepa Pirgić iz Udruženja „Zagrljaj“, naglasila je da je glavna  ideja ove manifestacije da se deca odvoje od društvenih mreža, druže, ali i da se podigne nivo svesti o tome da svaki čep koji je sakupljen nekome može mnogo da znači.

B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *