Održana 21. sednica Skupštine grada Valjeva

Gradske vesti

Danas je održana Skupština grada Valjeva, na kojoj su usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća „Vidrak“, „Polet“, „Toplana-Valjevo“, „Vodovod“, „Kolubara“, kao i ustanova Turističke organizacije Valjeva, „Agrorazvoja“, i „Eko Tamnave“ za 2022. godinu.

Usvojeni su planovi generalne regulacije „Gradac“ i „Novo naselje“, nakon čega su odbornici  usvojili Izveštaj o radu Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Osečina i Mionica za 2020. godinu.

Odbornici u Skupštini grada Valjeva su prihvatili Odluku o pribavljanju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnu svojinu grada Valjeva. Pristupa se pribavljanju  neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnu svojinu grada Valjeva, i to dela kat. parc. br. 9283 KO Valjevo, čija je ukupna površina 19399 m2, za potrebe proširenja groblja „Novog groblja“ u Valjevu i izgradnju pristupne saobraćajnice u skladu sa zakonom.

Usvojena je odluka o prodaji poslovnog prostora u Knez Mihailovoj ulici 65, koji je u svojini grada, kao i Zaključak o proceni rizika od katastrofa na teritoriji grada Valjeva.

Nakon što je dr Slobodan Gvozdenović podneo ostavku, izabran je novi odbornik sa liste „Aleksandar Vučić- za našu decu“, Vladan Senić, konobar.

Izvor:VA014.info/ B.J./

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *