Održana 30. sednica Skupštine grada Valjeva

Gradske vesti

Pored usvajanja odluke o javnom zaduživanju i prvog rebalansa budžeta za 2023. godinu, odbornici Skupštine grada Valjeva su na 30. sednici usvojili Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Valjeva za 2022. godinu. Ovom odlukom reguliše se angažovanje revizora za obavljanje eksterne revizije finansijskih izveštaja, koji čine sadržaj završnog računa budžeta grada Valjeva za 2022. godinu. Eksternu reviziju obaviće lice koje ispunjava uslove za obavljanje poslova revizije finansijskih izveštaja propisane zakonom kojim se uređuje računovodstvo i revizija.

Usvojena je prva izmena Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne izgradnje i održavanje objekata komunalne infrastrukture. Za finansiranje izgradnje i održavanja objekata  komunalne infrastrukture prvom izmenom Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture za 2023. godinu opredeljena su ukupna sredstva od 1.409.113.660 dinara, što je uvećano za 202.313.660 dinara u odnosu na prvobitni budžet.

Data je saglasnost na izmenu i dopunu programa poslovanja i programa korišćenja subvencija JKP „Toplana-Valjevo“, „Vidrak“, „Polet“. Data je saglasnost na poveravanju poslova, kao i na cene radova za izgradnju, pdržavanje i rekonstrukciju objekata javnog vodovoda i kanalizacije JKP „Vodovod-Valjevo“.

Usvojen je program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva za 2023. godinu, kao i Program korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u 2023. godini.

Takođe, pokrenuta je inicijativa za proširenje područja slobodne zone „Šabac“ na područje grada Valjeva. Proširenje slobodne zone „Šabac“ na područje grada Valjeva ima za cilj ekonomski razvoj grada Valjeva, kroz povećanje konkurentnosti grada, unapređenje poslovnog ambijenta stvaranjem dodatnih uslova za jačanje postojećih i privlačenje novih investicija, povećanja obima proizvodnje roba i pružanja usluga, zapošljavanja, transfera savremenih tehnologija i sve drugo što vodi daljem napretku grada. S tim u vezi, odobrava se pokretanje ove inicijative, a na osnovu dostavljenog pisma o namerama privrednog društva „Hansgrohe“, u kome je iskazano interesovanje da posluje u režimu slobodne zone.

Data je saglasnost na Statut  Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“.

U okviru kadrovskih pitanja, najvažnija rešenja su razrešenje dosadašnjeg direktora Društva sa ograničenom odgovornošću „Agrorazvoj-valjevske doline“ Dragutina Kuzmanovića i imenovanje Gorana Marjanovića, inženjera poljoprivrede za stočarstvo, dugogodišnjeg radnika ovog preduzeća. Pored ovog preduzeća, izmenjeni su članovi upravnog odbora „Arhiva“, kao i članova školskih odbora, nadzornih odbora ustanova i javnih preduzeća.

Trideseta sednica Skupštine grada Valjeva je održana po novom poslovniku, kojim je uveden elektronski sistem prijave odbornika, kao i elektronsko glasanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *