ODRŽANA RADIONICA NA TEMU E-FAKTURA I DIGITALIZACIJE POSLOVANJA

Gradske vesti

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga u saradnji sa partnerskom kompanijom “DOCLOOP” doo Beograd, organizovala je besplatnu radionicu za privredu i računovodstvene agencije na temu primene elektronskih faktura u praksi i digitalizacije poslovanja.

Realizovana radionica predstavlja nastavak saradnje Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga i kompanije “Docloop”, sa kojom su prethodne godine održane važne obuke u kontekstu pripreme poslovnih subjekata za implementaciju elektronskog fakturisanja, koje je startovalo od januara ove godine.

Predstavnik kompanije “Docloop”, Bojan Brajović, govorio je o tri ključna segmenta – elektronsko fakturisanje i posredovanje između kompanija i sistema elektronskih faktura (SEF), upravljanje dokumentacijom kroz servis „Moj DMS (Document Management System)“ i zeleno poslovanje. “Docloop” je prva firma u Republici Srbiji koja je dobila licencu Ministarstva finansija za obavljenje usluga informacionog posrednika u oblasti elektronskog fakturisanja. U okviru radionice predstavljena su dosadašnja iskustva i analizirana je aktuelna situaciju na tržištu, statistički podaci, pozitivni primeri, problemi, saveti i ostalo…

Misija kompanije “Docloop” je da bude pouzdan partner koji inovativnim rešenjima unapređuje poslovanje, pomaže u procesu digitalne transformacije i zaštite životne sredine. Kompanija je već uspešno plasirala proizvod „MojDMS (Document managment system)“ koji nudi kompletno rešenje za digitalizaciju procesa (protok dokumenata, odobravanje dokumenata, eArhivska knjjiga, automatizacija pdv evidencije). U ovom segment predstavljena je zanimljiva tema digitalne arhivske knjige koja je zakonska obaveza od januara 2024. godine.

Ključni cilj je održivo poslovanje, kreiranje nefinansijskih izveštaja koji će biti zakonski obavezni od oktobra ove godine za sve firme koje imaju 500+ zaposlenih a od naredne godine i za kompanije sa manjim brojem zaposlenih. Kao kompanija koja digitalizuje poslovne procese direktno utiče na smanjenje potrošnje papira, kao i umanjenje karbonskog otiska. Prikazani su pozitivni primeri motivacije ostalih kompanija, uglavnom poslovnih partnera, da učestuju u konkretnim ekološkim i društveno odgovornim akcijama.

Kao jedan od benefita radionice, kompanija “Docloop” dala je zanimljivu ponudu za uspostavljanje poslovne saradnje firmama na regionalnom području koji obuhvataju finansijske popuste, ali i druge oblike pogodnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *