Održana sednica Skupštine grada

Gradske vesti

Danas je održana 22. sednici skupštine grada Valjeva, na kojoj je usvojena Odluka o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Gradske izborne komisije za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Valjeva u stalnom sastavu.

Razlog za sazivanje 22. sednice Skupštine grada Valjeva je zbog toga što je Ministarstvo državne uprave, lokalne samouprave i Republička izborna komisija dostavili obaveštenje svim jedinicama lokalne samouprave da je Narodna skupština Republike Srbije na sednici održanoj 4. februara 2022. godine, donela Zakon o lokalnim izborima, koji je stupio na snagu 8. februara 2022. godine, odnosno narednog dana od dana kada je objavljen u „Službenom glasniku“.

U obaveštenju je ukazano na član 96. Zakona o lokalnim izborima, kojim je propisano da su Skupštine opština i gradova dužne da obrazuju novu lokalnu komisiju, u skladu sa odredbama ovog zakona i to u roku od sedam dana od stupanja zakona na snagu.

Republička izborna komisija je obavesetila Skupštine jedinica lokalne samouprave da je neophodno da najkasnije do 11. februara 2022. godine održe sednicu Skupštine, na kojoj će biti doneta Odluka o imenovanju članova i zamenika članova izborne komisije.

S obzirom na to da u gradu Valjevu na 9. februar 2022. godine ima 75908 birača upisanih u Jedinstveni birački spisak, Gradsku izbornu komisiju za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Valjeva čine predsednik, osam članova, zamenik predsednika i osam zamenika članova.

B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *