ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ДЕЧЈА УМЕТНОСТ 2023“

Gradske vesti

У Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“, у уторак, 28. марта, у 18 часова, биће свечано отворена изложба „Дечја уметност 2023“. Традиционална изложба дечјих ликовних радова у галерији „Трнавац“ организује се у сарадњи са свим градским и сеоским основним школама на територији Ваљева, а у оквиру прославе Дана града.

Овогодишња поставка броји 46 дела ученика од V до VIII разреда свих седам ваљевских и осам сеоских школа (Бранковина, Ваљевска Каменица, Дивци, Драчић, Доње Лесковице, Попучке, Поћута и Ставе), који су селектовани по избору наставника и професора предмета Ликовна култура. Из сваке школе биће изложено по три одабрана рада, изузев ОШ „Нада Пурић“, у оквиру које ће бити представљен и рад једног ученика Одељења деце са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Као и претходних година, пред ученицима је била слободна тема, као и техника по избору. Користили су оловку, туш, бојице, темпере, водене боје, технику колажа… Доминира весео колорит, а од мотива су углавном заступљени портрети, пејзажи, мртва природа и анималистички мотиви.

Од прве изложбе под називом „Дечја уметност“ 2002. године, Интернационални уметнички студио даје велику подршку младим будућим уметницима да наставе да се исказују кроз свој ликовни рад и да у њему уживају, јер је то јако значајно у развоју целокупне личности сваког детета.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *