OTVOREN KONKURS ZA NOVE ČLANOVE GORSKE SLUŽBE SPASAVANJA

Gradske vesti
U okviru projekta “Jačanje kapaciteta Gorske službe spasavanja Srbije stanice Valjevo u vanrednim situacijama” uspešno je realizovana prva aktivnost projekta- vežba spasavanja sa nepristupačnog terena na planini Maljen nedaleko od vidikovca Ljuti Krš, saopšteno je u Gorskoj službi spasavanja (GSS) Valjevo.Turističko mesto Divčibare na planini Maljen je odabrano za ovu aktivnost zbog velikog broja turista, izletnika i planinara, kao i lokacija na kojima se najčešće događaju razne nezgode i nesreće. U sklopu vežbe su primenjene tehnike spasavanja i zbrinjavanja izletnika, koji su se nepažnjom našli u, za njih, bezizlaznoj situaciji, iz koje ne bi uspeli da se izbave bez pomoći pripadnika GSS.
 
Načelnik  GSS stanice Valjevo Aleksa Dragojlović poziva zainteresovane ljubitelje prirode koji, uz to, imaju i avanturistički duh, da se pridruže ekipi spasilaca radi humanih ciljeva.
Konkurs za prijem novih članova u GSS je otvoren do 11.avgusta ove godine. Testiranje fizičkih i mentalnih sposobnosti kandidata biće sprovedeno u sedam gradova u Srbiji i u Valjevu. Prostorije stanice Valjevo su u Karađorđevoj ulici broj 81.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *