OVČARSKA IZLOŽBA I FESTIVAL JAGNJEĆEG PEČENJA U PRIČEVIĆU

Gradske vesti
Ovčarska izložba, 16. po redu i 5.Festival jagnjećeg pečenja, kao zajednička manifestacija,  biće održana u nedelju 10.septembra kod Osnovne škole “Ilija Birčanin ” u Pričeviću, u organizaciji JP “Agrorazvoj-valjevske doline” i Mesne zajednice “Pričević”, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva. Uz izložbu i takmičarski deo najkvalitetnijih grla soja sjeničke pramenke, biće priređeno i takmičenje u pripremi jagnjećeg pečenja, kulturno-umetnički program i drugi raznovrsni sadržaji kao što je predstavljanje domaćih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina, najavila je za naš portal Snežana Birčanin, stručni saradnik za ruralni razvoj u “Agrorazvoju”.
” Oko 30 izlagača sa teritorije Valjeva i iz Osečine predstaviće na izložbi oko 200 grla u nekoliko uzrasnih kategorija, a o najboljima, kao i do sada, odlučivaće tročlana komisija, u kojoj je i dr Cvijan Mekić, profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Zvanično otvaranje manifestacije je u nedelju, 10.septembra u podne, a ocenjivanje grla počinje u 10 sati. U 14 sati je proglašenje pobednika Ovčarske izložbe a sat kasnije biće proglašen pobednici za najbolje pripremljeno jagnjeće pečenje i gulaš. Posle zvaničnog otvaranja biće priređen kulturno-umetnički program Doma kulture “Izvor” iz Gorića i KUD*a “Gradac”. Pozivamo sve zainteresovane da se do 31.avgusta prijave za takmičenje na Festivalu jagnjećeg pecenja i gulaša. Takođe, ovo je poziv i svima zainteresovanima za proizvodne štandove, na kojima će izložiti domaće prozvode, vino, rakiju, više vrsta sireva, med i ostale gastronomske specijalitete. .Za štandove se do sada prijavilo 20 proizvođača, imamo mesta za još toliko. Ove godine u program uvodimo u jednu novinu- Udruženje žena iz Kolubarskog okruga, koje će na licu mesta da predu vunu, što bi trebalo da bude zanimljivo mlađim generacijama, jer većina mladih nikad nije bila u prilici  da vidi ovaj proces obrade vune.”-najavila je Snežana Birčanin.
U “Agrorazvoju” još jedanput pozivaju takmičare da se prijave za takmičenje na Festivalu jagnjećeg pečenja, kao i za predstavljanje i prodaju  domaćih proizvoda, od hrane do ručne radinosti.. Prijave traju do 31.avgusta.
Prošlogodišnja Ovčarska izložba u Pričeviću okupila je više od 10 hiljada posetilaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *