PAKETI SOLIDARNE POMOĆI ZA 381 PENZIONERA

Vesti iz Srbije i regiona
Prijavljivanje za podelu paketa solidarne pomoći penzionerima sa najnižim penzijama završeno je 25.avgusta u Udruženju penzionera Valjevo, rečeno je u ovoj ustanovi. Pravo na paket sa životnim namirnicima i sredstvima za  higijenu, vredan 2000 dinara, mogu da ostvare korisnici penzije visine do 20.631 dinara.
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) je izdvojio 662 hiljade dinara za socijalno-humanitarne pakete za penzionere na teritoriji Valjeva. Po rečima Vere Drinčević, predsednice valjevskog Udruženja penzionera, pravo na paket ostvariće 381 penzioner iz Valjeva i okoline. Zahteve je, do isteka roka za prijavu,t  podnelo 610 penzionera.
Prednost na ovaj vid pomoći ima samohrani korisnik, odnosno, samačko domaćinstvo, korisnik u višečlanom domaćinstvu gde je penzija jedini izvor prihoda i navršene godine korisnika, pri čemu prvenstvo imaju stariji penzioneri. Preliminarna rang lista biće objavljena u petak, 1.septembra na oglasnoj tabli Udruženja, s pravom prigovora do 9. septembra.
Podela paketa solidarne pomoći počeće polovinom septembra ove godine, rečeno je u Udruženju penzionera Valjevo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *