PIJACA NA DIVČIBARAMA POČINJE SA RADOM

Gradske vesti Najnovije vesti

Danas su potpisani ugovori o zakupu kioska na minipijaci na Divčibarama sa najboljim ponuđačima koji su učestvovali na javnoj licitaciji 13.11.2021. godine. Ugovore o zakupu potpisala je v.d. direktora JKP “Polet” dr Biljana Pavlović , a zakupcima je ključeve uručila direktorka Turističke organizacije Valjevo Ana Marković.

U okviru Etno tržnice na Divčibarama je i turistički Info centar koji je dat na upravljanje Turističkoj organizaciji Valjevo.

“Danas zajedno su Turistička organizacija Valjevo i JKP”Polet“ prisustvovali dodeli ugovora i dodeli ključeva za objekte Etno tržnice Divčibara kako bi zakupci mogli da prodaju svoje suvomesnate proizvode, mlečne proizvode, suvenire, voće i povrće i da obavljaju nesmetano svoju delatnost, odnosno da se izmeste sa privremene lokacije na novu lokaciju. Svi ti objekti su dati na upravljanje i na mogućnost prihodovanja JKP „Polet“Valjevo.

Valjevski kraj nikada nije bio toliko posećen kao u poslednje vreme kada su turisti iz Srbije i regiona otkrili sve zanimljivosti Divčibara, nakon čega se ova turistička destinacija svrstala u red najposećenijih i najznačajnijih za turističku ponudu Srbije. Imajući u vidu navedeno, turizam je grana koja je u ovim krajevima zapadne Srbije izuzetno razvijena jer se poslednjih godina u turizam značajno ulaže, kako bi se napravili svi potrebni kapaciteti da prime sve turiste koji su zainteresovani da dođu da upoznaju Srbiju i da se uvere da ona može biti značajan turistički centar regiona, koji će biti sve interesantniji narednih godina”, naglasila je Marković.

Nova pijaca na Divčibarama predstavljaće pravi užitak za sve ljubitelje domaćih i tradicionalnih proizvoda. Pijaca se sastoji od 26 tipskih savremenih kioska.

“Divčibare je danas bogatije za novu pijacu koja je izgrađena u skladu sa svim standardima i omogućiće bolje uslove rada za prodavce, ali i za posetioce koji žele da je posete. Najiskrenije se zahvaljujem rukovodstvu grada Valjeva na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem na inicijativi i uspešnoj realizaciji ovog projekta. Tipski izgrađeni kiosci, po mišljenju mnogih,  savršeno se uklapaju u planinski ambijent i namenjeni su za prodaju voća, povrća, mleka i mlečnih proizvoda, mesa i prerađevina od mesa, domaće radinosti i suvenira. Zakupci se na novoj lokaciji nalaze od 1. decembra, kada pijaca zvanično počinje sa radom. Kaže se da je pijaca srce jednog mesta. Ako zaista želite da upoznate mentalitet naroda, kvalitet proizvoda, odnose, način života, navike i običaje, jednostavno odete na pijacu. Vredni domaćini sa bogatim tezgama žele što bolje da predstave svoj proizvod i zato će vas srdačno dočekati i pozdraviti” rekla je v.d. direktora JKP “Polet” dr Biljana Pavlović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *