PIO FOND- PODELA PENZIONERSKIH KARTICA OD PONEDELJKA

Gradske vesti
Podela penzionerskih kartica nove generacije počeće u ponedeljak, 11.septembra, najavljeno je u valjevskoj filijali Republičkog fonda penzijskog i invalidskog osiguranja.
Elektronska prijava za penzionerske kartice počela je u martu ove godine i do sad se prijavilo oko 800 hiljada penzionera u Srbiji. Kartice će biti u primeni od 1.oktobra ove godine, a prijavljivanje i dalje traje.
Podela kartica u PIO fondu Valjevo biće omogućena svakog radnog dana od 8 do 18 sati. Korisnici ne dolaze samoinicijativno da preuzmu karticu, već po pozivu PIO fonda, precizirano je u valjevskoj filijali.
Penzionerske kartice nove generacije pružaju mnogobrojne pogodnosti svojim korisnicima, prvenstveno u popustima na robu i usluge društveno-odgovornih preduzeća i ustanova, kojih je oko 400 na teritoriji cele Srbije.U Valjevu je u ovaj sistem zasad uključeno 20 firmi i ustanova, poput “Hemikala” sa popustom za laboratojiske analize, “Ingramp-omnija” sa popustom od 20 odsto za tehnički pregled vozila, “ABC-testa” za servisiranje vozila uz popust od 30 odsto, a uključene su i neke turističke sgencije i apotekarske ustanove.
Takođe, korišćenjem kartice omogućen je i sistem bodovanja.O prikupljenim bodovima, koji u novčanoj protivrednosti vrede do 37.798 dinara, što je visina prosečne penzije u Srbiji, korisnici će moći da se obaveste preko aplikacije PIO -fonda, kreirane za tu namenu. Kartica važi na celoj teritoriji Srbije.
U PIO-fondu Valjevo napominju da korisnici lično preuzimaju svoju penzionerku karticu, a oni koji to iz nekog razloga ne mogu, daju ovlašćenje bliskoj osobi, overeno kod javnog beležnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *