ПКС ЧЕСТИТАЛА МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ: Приоритет економско оснаживање и да остану у Србији

Vesti iz Srbije i regiona

– Управо из тих разлога, у оквиру Сектора предузетништва ПКС формирана је Секција за омладинско предузетништво чији је циљ подстицање што већег броја младих да започну сопствени посао и отварају нова радна места. Наш приоритет је да створимо што повољније услове пословања, како бисмо додатно постакли младе да креирају сопствени бизнис, оснивају своје породице и остану у Србији – истакла је у честитки Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС.

Захваљујући Програму за подстицање развоја предузетништва кроз финасијску подршку за почетнике у пословању и младе, дат је снажан импулс младима да превазиђу недостатак почетног капитала, што је највећи изазов за оне који желе да започну сопствени посао.

– То конкретно значи да млади до 35 година старости могу остварити до 35 одсто бесповратних средстава, односно до 40 процената за девастирана подручја. Ово је изузетан подстицај младима да започну сопствени посао – истакла је Симанићева.

Подсећа да је захваљујући активностима Владе Србије и ПКС остварен евидентан раст и напредак омладинског предузетништва у Србији. Влада Србије усвојила је Акциони план за спровођење Стратегије за младе за период од 2023. до 2030. године, за чију су имплементацију планиране укупно 9,4 милијарде динара, док је за примену активности из Акционог плана за ову годину обезбеђено три милијарде динара. У изради је и нови Закон о младима.

Представница ПКС позвале је све младе предузетнике да се прикључе раду Секције за омладинско предузетништво ПКС, како би заједнички радили на њиховом оснаживању. За сва питања, предлоге и сугестије млади могу да се обрате Комори на мејл preduzetnik@pks.rs

Izvor:https://www.novosti.rs/c/ekonomija/preduzetnik/1268706/pks-cestitala-medjunarodni-dan-mladih-prioritet-ekonomsko-osnazivanje-ostanu-srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *