Planovi UFK „Valis“ za ovu godinu

Gradske vesti

Jedan od važnijih planova Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ u ovoj godini, za čiji je posao izdvojeno preko 3 miliona dinara, jeste sanacija klizišta u SRC „Petnica“, a unapređenje infrastrukture biće moguće zahvaljujući sredstvima budžeta grada Valjeva, a za tu namenu je izdvojeno  131 milion i 430 hiljada dinara.

„Grad je prepoznao da je sportska infrastruktura  koja je zatečena u gradu na nekom nivou koji bi morao da se razvija. Uz veliku podršku Grada,  mi smo uspeli da izguramo fazu rekonstrukcije  Doma sporta „General Svetomir Đukić“, a verujte, tamo nedeljno prolazi preko 1000 dece i to je velika stvar za Grad. Kada je u pitanju ulaganje, Grad Valjevo preko UFK „Valis“  završava drugu fazu Doma sporta „General Svetomir Đukić“ i imaćemo jedan fenomenalan objekat  u centru grada, koji je prilagođen za sve rekreativne i sportske sadržaje, kada je u pitanju školski sport i neki bazni sport “, naglasio je direktor UFK „Valis“ Željko Ostojić.

Kada su u pitanju ostale investicije, direktor „Valisa“ je naglasio da je potpisan ugovor sa firmom „Maraton“, koja je dobila na tenderu za poslove na košarkaškom terenu na Studentu.

„Jedva čekam da taj projekat krene i da ovog leta kada budemo prolazili Pasterovom, možemo da vidimo jedan uređen teren i neke nove klince koji će tamo igrati basket i provoditi kvalitetno vreme“, rekao je Ostojić.

I ove godine se nastavlja sa stručno – pedagoškim radom,  a sve u cilju animiranja najmlađih.

„Plan nam je da organizujemo veliki broj  programa, kao što su realizacija programa  časova škole sporta za decu  uzrasta od 5 – 9 godina, realizacija škole gimnastike, borilačkih sportova. Mi smo takođe imali servisni centar i  sa profesorima pomažemo  u realizaciji časova fizičkog vaspitanja za osnovne i srednje škole na bazenu u Petnici. Sportski dani osnovnh i srednjih škola takođe su vrlo učestali za vreme sezone u SRC „Petnica“, realizacija školskog programa i školskih takmičenja, organizacija seminara i predavanja istaknutih sportskih stručnjaka“, kazao je direktor „Valisa“.

Novi projekat je takođe i saradnja sa Predškolskom ustanovom „Milica Nožica“, koji će biti od velike važnosti za naše najmlađe sugrađane.

„Pripremili smo jedan projekat , gde će svi predškolci u gradskim prostorijama imati adekvatno fizičko vaspitanje, što nije baš bio slučaj u zadnjih 20 godina“, zaključio je Ostojić.

Prema rečima direktora UFK „Valis“, u planu je nabavka stolica na stadionu u park Pećini, hali Student, opremanje sale za gimnastiku i borilačke sportove u Domu sporta „General Svetomir Đukić“ i još mnogo toga.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *