Platforma za posmatranje Vidikovca Mali Golubac na Divčibarama

Gradske vesti

Direktorka Turističke organizacije Valjevo Ana Marković i državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić, potpisali su u Palati Srbije ugovor o realizaciji projekta „Platforma za posmatranje vidikovca Mali Golubac na Divčibarama“.


Ministarstvo turizma i omladine je podržalo projekat „Platforme Mali Golubac“ na konkursu za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u iznosu od 15.000.000 dinara.

Turistička organizacija Valjevo i grad Valjevo su izradili kompletan projekat sa pripremljenom građevinskom dozvolom i konkurisali su kod nadležnog ministarstva. Ukupna vrednost projekta je 18.000.000 dinara, od čega Ministarstvo turizma i omladine finansira 15.000.000 dinara, a grad Valjevo i Turistička organizacija 3.000.000 dinara.
Vidikovac Mali Golubac će se realizovati na mestu koje povezuje Mali i Veliki Golubac i predstavljaće mesto na kome će uživati posetioci prirode. Golubac je jedan od najlepših vrhova planine Maljen, sa koga se pruža neverovatan pogled na zapadu ka Povlenu, Maglešu, Jablaniku i Medvedniku, na severu u daljini na Cer.

Izvor:gradvaljevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *