POBEDNICI DVA KONKURSA

Gradske vesti
U prepunom amfiteatru Akademije strukovnih studija u Valjevu danas su proglašeni pobednici i nagrađeni najuspešniji učesnici Foto-konkursa “Doživi Valjevo” i Ekološkog konkursa “Od otpada do figure”. Reč je o zajedničkom projektu Turističke organizacije Valjevo, Udruženja za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, Kluba ARS NOVA, uz podršku Grada Valjeva i domaćina Akademiju strukovnih studija, u svrhu predstavlanja lepota i znamenitosti Valjeva i okoline, kako turistima, tako i Valjevcima.
“Na konkursu za najlepše fotografije Valjeva učestvovalo je 29 fotografa sa stotinak fotografija. Svi su imali zajednički zadataka a to je da se na fotografijama prepozna njihov emotivni doživljaj odabranog motiva. Ovakve fotografije su nam veoma dragocene, jer na najlepši način promovišu naš grad”- rekla je Ana Marković, direktorka TOV, na proglašenju pobednika.
Stručni tročlani žiri je pobednikom konkursa proglasio Vladimira Bajića i njegovu fotografiju “Duga iznad Valjeva”. Drugo mesto osvojila je Jelena Vitorović sa svojim jesenjim pejzažem na Gradcu, a Predrag Božin je dobio treću nagradu za fotografiju valjevskog Hrama. Uručene su i zahvalnice zaslužnim članovima Foto-kluba Valjevo-Sretenu Panteliću i Milanu Markoviću.
U ime Kluba ARS NOVA pobednike ekološkog konkursa je proglasio Vlada Dodović.
“Pristiglo je na desetine radova valjevskih osnovaca, koji su se potrudili da, zajedno sa svojim nastavnicima, pokažu da i stare stvari mogu da zasijaju novim sjajem i ponovo postanu nešto lepo i vredno. Svi se slažemo u tome da za rešavanje problema otpada mora da postoji sistemsko rešenje, a radovi naše dece pokazuju da svako može da pruži mali doprinos. Ove lepe figure nastale su od takozvanog otpada, kartona, plastičnih boca i zatvarača, i svega što je već iskorišćeno, ali i dalje, uz pomoć rada i mašte, mogu da nastave da žive novim životom.”
OŠ”Milovan Glišić” nagrađena je poseban doprinos ovom konkursu, jer je učestvovala sa najviše radova. Posebno priznanje dobilo je i specijalno odeljenje OŠ”Nada Purić”. Pobednici su  učenici  odeljenja VII/7 OŠ”Desanka Maksimović” sa figurom “Karusel”, za koju su nagrađeni tv-ekranom. Da je bilo mnogo uspešnih radovi, govori podatak i da su dodeljene dve druge i dve treće nagrade.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *