Počela igradnja rezervoara, crpnih stanica i cevovoda u Žabarima

Gradske vesti

Izgradnjom cevovoda, rezervoara i dve crpne stanice, voda uskoro stiže u selo Žabare.

Plan je da se radovi završe do kraja naredne godine, a ukupna investicija iznosi 55 miliona.

„Planirana je izgradnja cevovoda od 4 kilometra fi 160 i 1 kilometar fi 110,  takođe je planirana izgradnja rezervoara od 250 metara kubnih i dve crpne stanice. To ćemo raditi fazno i očekujemo da ćemo u narednih godinu dana završiti. Mi trenutno imamo ovde nekih 200 domaćinstava koje snabdevamo sa vodom. Situacija je jako loša. U letnjem periodu kada su suše, gotovo da nema vode i po 4, 5 dana. Pravimo uvek planove restrikcija, ali kada nema vode, onda je to jako teško. Sada ćemo povezati na crpnu stanicu Radino brdo i siguran sam da više neće biti problema“, naglasio je direktor „Vodovoda“ Ivan Filipović.

Stanovnici Žabara imaju vrelo sa kojeg se snabdevaju vodom, ali po rečima Filipovića je vrlo promenljivog kapaciteta.

„Dakle mi ćemo sada raditi novi bazen i kao što sam već napomenuo dve crpne stanice, povezaćemo i stanovnike koji se nalaze na području Krčmara, što je nekih 7 kilometara mreže. Time ćemo rasteretiti mionički rezervoar i deo stanovnika sa rezervoara Prskavac“, poručio je Filipović.

U narednom periodu počinju radovi u Gornjoj Grabovici. Sredstva u iznosu od 8,5 miliona dinara je obezbeđeno iz nemačkih fondova, tako da je plan da se sa crpne stanice Carić vodom snabdeju meštani Gornje Grabovice, gde ima oko 250 domaćinstava.

B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *