Početak izgradnje puta S6 na Divčibarama

Gradske vesti
Jedan od važnijih projekata za razvoj Divčibara je put S6, a ideja ovog projekta je spajanje centra Divčibara sa ski stazom Crni vrh.
“Ideja o ovoj saobraćajnici datira godinama unazad, ali poslednje dve godine, otkad smo osnovali „divčibarski tim“, na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem, intezivno smo radili na ovom projektu. Saobraćajnica duga 1,7 km, sa velikim trotoarom od behatona, osvetljenjem i prigodim mobilijarom, predstavlja, ne samo jednu od najvažnijih saobraćajnica koja spaja centar i ski stazu Crni vrh, veći i kako to narodski zovemo “korzo” Divčibara.
Pored rekonstrukcije vodovodne mreže i izgradnje kanalizacije koja je u završnom stadijumu, izdavanja građevinske dozvole i raspisivanja tendera za gradnju, ovo je jedan od najvažnijih i najvećih projekata Divčibara. Biće to deo i početak izgradnje samog centra ovog mesta. Pre nekoliko dana, nakon izdavanja građevinske dozvole, aplicirali smo za sredstva kod Ministarstva privrede i s obzirom na to da imamo dobru saradnju, iskreno se nadamo da ćemo ih i dobiti. Da napomenem da smo pre samo dvadesetak dana takođe izdali građevinsku dozvolu za novi kružni parking u samom centru, a koji se direktno naslanja na ovu saobraćajnicu i dizajnerski i građevinski je dostojan naše sveukupne turističke zamisli centra Divčibara“, rekao je Vladimir Blagojević, član Gradskog veća grada Valjeva i dodao da se posebno zahvaljuje Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštiti životne sredine, Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu, kao i Komisiji za urbanizam, bez kojih, kako kaže, sve zamisli i investicije nikada ne bi ugledale svetlost dana.
Ovaj projekat izradila je kompanija „HARMONIJA PROJEKT“ iz Valjeva, dok je za parcelaciju puta S6 bila zadužena firma „ARHIPLAN“ iz Aranđelovca.
Izvor: Lepa reč Valjeva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *