PODRŠKA DRŽAVE PORODICAMA SA VIŠE DECE

Gradske vesti
Porodicu Andrić sa šestoro dece iz Joševe, naselja u ubskoj opštini, posetili su ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić i Darko Glišić, predsednik opštine Ub. Osmočlana porodica  Andrić, pravi je primer domaćinstva sa više dece, koje zaslužuje pažnju i podršku države, jer doprinosi borbi protiv “bele kuge”. Za razliku od zemalja u regionu, Srbija u 2023. godini beleži blago poboljšanje demografske slike.
“Nenad i Snežana su stvorili i još uvek stvaraju veliko bogatstvo. Oni će uskoro postati i roditelji sedmog deteta, želim da im se zahvalim što Srbiju čine bogatijom i lepšom. Andrići su pravi primer kako treba da funkcioniše velika porodica, u kojoj svako ima svoju ulogu i obavezu. Cilj Vlade Srbije je da ovakvih porodica bude sve više u našoj zemlji.”-poručila je ministarka Kisić.
Darko Glišić, predsednik opštine Ub je istakao da ubska opština, u saradnji sa nadležnim ministarstvom, pruža podršku svim porodicama sa decom.
“Poboljšanje demografske slike je jedan od prioriteta cele države. Andrići su složna porodica sa šestoro dece, sedmo dete je na putu, i neophodna im je podrška. Zahvaljujući takvim porodicama biće nas više, a to je ogroman doprinos naporima da opstanemo kao narod.”- rekao je Darko Glišić.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u periodu od januara do avgusta 2023. rođeno je 40.376 beba, 132 više nego u istom periodu prošle godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *