Poljoprivreda Valjeva na Međunarodnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva u Beogradu

Gradske vesti

Na Beogradskom sajmu od 26. do 28. januara 2023. godine, organizuje se četvrti po redu Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade, koji će otvoriti resorna ministarka Jelena Tanasković.

Kako su najavili organizatori sajma, izložbeni prostor zauzima 30.000 metara kvadratnih, gde će svoje novitete i znanje prikazati preko 500 izlagača iz Srbije i sveta.

Među izlagačima su i brojne kompanije iz Holandije, Španije, Severne Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore i drugih zemalja. Pored stranih gostiju značajno mesto zauzeće proizvođači sa teritorije Beograda, Vranja, Valjeva, Sremske Mitrovice i brojnih drugih lokalnih samouprava. Na sajmu će se nalaziti i štand Uprave za agrarna plaćanja gde će posetioci moći da se informišu o aktuelnim podsticajima.

Tokom tri dana manifestacije organizuju se i stručne konferencije i sastanci na kojima će se između ostalog razgovarati o standardima u proizvodnji voća i povrća, budućnosti proizvodnje bobičastog voća, transportu voća i povrća u rashladnim kontejnerima, revolving fondovima za finansiranje, preciznom navodnjavanju, modernizaciji srpskovinarstva, proizvodnji i preradi lekovitog i aromatičnog bilja u Srbiji. Tokom sajma organizuju se sastanci stranih i domaćih kupaca sa proizvođačima voća i povrća u svežem, zamrznutom i obrađenom stanju.

„Agrorazvoj“ će po drugi put nastupati na sajmu. Tom prilikom predstaviće se potencijali poljoprivrede Valjeva kao i aktivnosti „Agrorazvoja“.

Direktor „Agrorazvoja – valjevske doline“ Dragutin Kuzmanović, povodom nastupa na sajmu Agro Belgrade, poziva sve da posete štand i da se upoznaju sa radom „Agrorazvoja“.

Izložbeni štand Valjeva biće upotpunjen proizvodima valjevskog kraja od nekoliko naših domaćina kojima je „Agrorazvoj“ omogućio besplatan prostor da predstave svoje proizvode posetiocima sajma. Štand se nalazi u Hali 2C.

Cena karte je 500 dinara, a radno vreme do 10 do 17 časova.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *