POLOŽEN KAMEN – TEMELJAC ZA NOVI VRTIĆ

Gradske vesti

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil prisustvovao je danas polaganju temeljca za novi vrtić “Bambi” u Valjevu, čiju izgradnju finansira Program humanitarne podrške Evropske komande Sjedinjenih američkih država (EUCOM). Zahvaljujući ulaganju od milion američkih dolara, Valjevo će postati bogatije za još jedno obdanište.
“Drago mi je što sam ponovo u Valjevu i što nastavljamo saradnju na projektima od značaja za grad.Izgradnja ovog vrtića je važan korak u rešavanju dugogodišnjeg problema sa smeštajem dece u vrtiće,”-rekao je ambasador Hil na svečanosti polaganja kamena temeljca.
Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je istakao da se raduje što se odnosi grada sa institucijama SAD sve više unapređuju.


“Više od milion dolara za valjevsku decu je, osim materijalne podrške, gest prijateljstva vredan naše pažnje i zahvalnosti. Sa ponosom mogu da kažem da je ova gradska vlast na pragu da reši višegodišnji nedostatak smeštaja u vrtićima. Trenutno je u Valjevu 561 mališan bez mesta u vrtićima, što je
ogroman broj za grad veličine Valjeva,”- rekao je Gojković.


U novi objekat, vredan više od milion dolara, preko Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane SAD koja sprovodi ovaj projekat, biće izgrađeno 11 soba za 220 dece.
“Nakon vredne donacije sanitetskog vozila i aparata za ultrazvuk Opštoj bolnici u Valjevu pre tri godine, potom i ulaganja u energetsku efikasnost od pre nekoliko meseci, sada smo saradnju podigli na još viši nivo i radujem se budućoj saradnji”,- rekao je Gojković zahvalivši američkim prijateljima na dosadašnjoj pomoći u realizaciji važnih projekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *