POMOĆ DRŽAVE MLADIM PRIVREDNICIMA

Vesti iz Srbije i regiona
Ministarsrtvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i mlade u 2023.godini. Za ovaj program je iz budžeta izdvojeno 300 miliona dinara i ta sredstva se bespovratno dodeljuju početnicima u poslovanju i mladima. Preostali iznos ulaganja biće finansiran iz kredita Fonda za razvoj. Vlada Srbije na ovaj način pruža podršku osnivanju novih preduzeća, kao i mladim preduzetnicima.
Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva, a čiji osnivač je privrednik starosti do 35 godina. Iznos ukupno odobrenih sredstavapo zahtevu, uključujući bespovratna i kreditna sredstva, ne može biti manji od 400 hiljada dinara, niti veći od 6 miliona dinara.
Ova finansijska podrška privrednicima je kombinacija 30 odsto bespovratnih sredstava države i 70 odsto kredita Fonda za razvoj. Za privredne subjekte, čiji su osnivači mladu do 35 godina starosti, 35 idsto su bespovratna sredstva države, a 65 odsto krediti fonda za razvoj.
Javni poziv je otvoren dok iznos traženih sredstava ne premaši iznos raspoloživih sredstava za sprovođenje Programa za 35 odsto, a najkasnije do 31.12.2023.godine.
Sve informacije i potrebnu dokumantaciju zainteresovani mogu pronaći na internet strani Ministarstva privrede: privreda.gov.rs i Fonda za razvoj: fondzarazvoj.gov.rs, kao i na portalu preduzetništvo.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *