ПОНОВО УСПОСТАВЉЕН САОБРАЋАЈ НА ДЕЛУ БАРСКЕ ПРУГЕ: Покидана контактна мрежа у дужини од 700 м

ЖЕЛЕЗНИЧКИ саобраћај на делу пруге Београд-Бар између станица Дивци и Словац, где је јутрос дошло до незгоде у којој није било повређених, поново је успостављен у 15.55 сати, саопштено је из Инфраструктура железнице Србије.

На овом делу барске пруге саобраћај возова био је у прекиду од јутрос у 6.24 сати, када је дошло до кидања водова контактне мреже.

Стручне службе Инфраструктуре железнице Србије током данашњег дана поправиле су и оспособиле за саобраћај железничку инфраструктуру у дужини од око 700 метара, односно десет распона и неколико стубова контактне мреже, колико је јутрос било оштећено на овој деоници.

Железнички саобраћај тренутно се одвија са дизел локомотивама, а брзина возова на овом делу пруге износи 20 км/сат, док се не отклоне све последице јутрошњег догађаја.

Железничка комисија веома детаљно истражује како је јутрос дошло до кидања контактне мреже и утврдиће узроке овог догађаја.

До незгоде је дошло јутрос на возу из Бара за Београд, када је због кидања контактне мреже поломљен одређени број стакала на вагонима воза.

Повређених није било, а због прекида саобраћаја између станица Словац и Дивци, “Србија Воз” је током дана организовао на овој деоници аутобуски превоз путника.

Izvor:Tanjug/Novosti

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts