POPUČANSKI NARODNI FESTIVAL

Gradske vesti
Popučanski narodni festival (PNF) biće prvi put održan u subotu, 29.jula na terenu Fudbalskog kluba “Polet” u Popučkama. Biće to prilika da se okupe meštani Popučaka svih uzrasta, od najmlađih do najstarijih, i da se oprobaju  u sportskim, gastronomskim i drugim veštinama, a neki samo da se međusobno druže i zabave.
U ime Organizacionog odbora PNF-a Mirko Kovačević, član Saveta mesne zajednice “Popučke”  kaže za naš portal da Popučke, kao mnogoljudno selo, nema seosku manifestaciju kakvu zaslužuje.
” U Popučkama živi više od 3000 meštana, od toga 15 do 20 odsto mladih, i ovaj festival je svojevrstan projekat oživljavanja sela i unošenje promena u sportske i kulturne sadržaje, koji su uglavnom fokusirani na valjevske ustanove sporta i kulture. Ovo je prilika da i meštani sela učestvuju u takmičenjima, posebno sportskim, ali i gastronomskim. Predviđeni su raznovrsni sadržaji, od Susreta kulturno-umetničkih društava, turnira u malom fudbalu, narodnog višeboja i maskenbala. U okviru Gastro-festa je takmičenje u pripremanju gulaša, a predvideli smo i Kafanske igre , kao što su pikado, šah , domine, šah i tablić. Dobra strana ovakvih seoskih manifestacija je što organizator sami kreiraju program spram svojih interesovanja i sposobnosti da meštani pokažu neke od svojih veština. “- kaže Kovačević.
Popučanski narodni festival biće održan u okviru manifestacije “Miholjski susreti sela”, uz podršku Ministarstva za brigu o selu i Grada Valjeva.
Početak PNF-a je na terenu “Poleta” u subotu, 29.jula u 10 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *