Potpuna BLOKADA za Kurtija! Ni REČ o takozvanom Kosovu u Savetu Evrope

Vesti iz Srbije i regiona

Blokadu procedure u vezi sa članstvom tzv. Kosova zatražile su SAD, podržane Francuskom, Nemačkom i Velikom Britanijom

Na današnjoj sednici Komiteta ministara Saveta Evrope nije ni pomenuta tema aplikacije tzv. Kosova za članstvo u ovoj organizaciji – saznaju “Novosti”.

Kako je već poznato, u dnevnom redu za pripremu sednice koja je u ponedeljak podeljena državama-članicama na nivou ambasadora, nije bilo tačke “zahtev Prištine”.

Ova tema mogla je naknadno da se uvrsti u razmatranje na samom sastanku, prilikom usvajanja dnevnog reda, ali se to nije dogodilo, jer očigledno za to ne postoji politička volja u ovom trenutku.

Blokadu procedure u vezi sa članstvom tzv. Kosova zatražile su SAD, podržane Francuskom, Nemačkom i Velikom Britanijom, dok Priština ne pokaže konstruktivnost u dijalogu i ne formira ZSO, pa tako Komitet ministara SE ni prošle nedelje nije o ovome raspravljao.

Nakon toga je predsednica privremenih institucija u pokrajini Vjosa Osmani brže-bolje otputovala na Island, koji trenutno predsedava Savetu Evrope, kako bi kod tamošnjih zvaničnika lobirala da “kandiduju” temu aplikacije Prištine za članstvo, ali očigledno bez uspeha.

Izvor: Novosti / Politika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *