Povećanje cena snabdevanja vodom za piće i komunalnih usluga koje plaćaju neposredni korisnici

Na današnjoj sednici Gradskog veća prihvaćeno je Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o ceni snabdevanja vodom za piće i ceni odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda JKP „ Vodovod“ Valjevo. Cena vode za građane, škole, Zdravstevni centar, ustanove i korisnike socijalne pomoći u Valjevu je povećana u procentima za 32%. Na Divčibarama za građane i privredu je uvećan iznos za 10%, za Valjevsku Kamenicu za građane je to 32%, dok je za privredu 84%.

Što se tiče seoskih vodovoda, na seoskom vodovodu Kukalj uvećano je samo za privredu i to za 20%, dok je za Prskavac za građane uvećan iznos za 10%, privredu 55%, dok je za škole, Zdravstveni centar i ustanove uvećan iznos za 29%. Pored povećanja cene snabdevanjem vodom za piće i cene odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda po korisnicima, zvog povećanih troškova u obavljanju ove komunalne delatnosti, utvrđena je i cena prečišćavanja otpadnih voda za Valjevo u iznosu od 26,21 dinar po m3, kako bi se obezbedila sredstva za održavanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Cena odvođena otpadnih voda za Valjevo uvećana su za 32%, dok je za Divčibare uvećana za 10%.
Utvrđeno je Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o cenama komunalnih usluga koje plaćaju neposredni korisnici, ceni parkiranja i ceni uklanjanja nepropisno parkiranih vozila. Predloženo povećanje cene za svi tri usluge iznosi po 20%.

B.J.

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts